Ennek mindenki elkéri majd a receptjét! Neked is gyorsan a kedvenced lesz!
Kinder pingui házilag
Hozzávalók:
Piskóta:
16 dkg liszt
1 csomagsütőpor
15 dkg cukor
3 dkg kakaó
6 tojás
3 evőkanál víz
Krém:
3 dl tej
4 dl tejszín (cukrászhab)
1 dkg zselatin
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
Máz:
10 dkg étcsokoládé (52%)
10 dkg tejcsokoládé
7 dkg margarin
1 dl tej
Díszítés:
1 dl tejszín
1 tojás fehérje
10 dkg porcukor
cukorgyöngy, étcsoki
Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük 8 dkg cukorral, a sárgáját másik tálkában krémesre keverjük 7 dkg cukorral és 3 evőkanál vízzel. Óvatosan, gépi habverő nélkül egybeforgatjuk az egészet.
A lisztet, a kakaót és a sütőport jól összekeverjük, majd beleszitáljuk a tojásba. 26 cm-es tortaformában sütjük, sütőpapírt teszünk az aljába. Előmelegített sütőben ( én gázsütőt használok) legmagasabb hőfokon sütjük. Én egy vékonyabb élű késsel szoktam ellenőrizni, meddig süssük, beleszúrom a közepébe, ha már nem ragadt rá a massza, akkor jó.) Kihűlés után félbevágjuk.
A máz elkészítése:
Lassan felmelegítjük a tejet, a margarint és a csokoládét beletesszük.Mikor besűrűsödött egy kicsit, levesszük, hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A zselatint elkeverjük a tejjel, majd felmelegítjük majdnem forrásig. Teljesen lehűtjük, hogy kocsonyás állagú legyen. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet. Rövid ideig még verjük, hogy jól elkeveredjen.
Összeállítás:
A tortaformába beletesszük a piskóta egyik felét, megkenjük a krémmel, majd 1 réteged locsolunk rá a mázból. Betesszük 5 percre a hűtőbe, majd jöhet rá a maradék krém, a piskóta és a tetejére a máz.. Hűtőbe tesszük és csak másnap vesszük le a tortakarikát. Tálcára helyezzük és díszítjük.
Tipp:
Tepsiben sütöttem, mert nem volt tortaformám, így is tökéletes lett!
Forrás: ReceptNeked
|