Egy jó pogácsára mindig van igény! Pihe-puha burgonyás pogácsa a nagyitól! Ezt próbáld ki, megéri!
Burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
240 g főtt, áttört burgonya
200 g vaj
20 g só
20 g élesztő
2 tojássárgája
350 g finomliszt
Tetejére:
1 felvert tojás
Elkészítése:
A kihűlt és áttört főtt burgonyát keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgákat és az élesztőt morzsoljuk bele, végül gyúrjuk össze a liszttel.
30 percet kelesztjük meleg helyen, konyharuhával letakarva.
2 cm vastagra nyújtsuk ki, a tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kis kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg felvert tojással.
Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.
220-230 °C-os, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Forrás: Receptneked
|