TheNews
            KEZDŐLAP      FELIRATKOZÁS  
2019. augusztus 22. csütörtök, Menyhért, Mirjam
Ceglédi tragédia: Halálra gázolta a 18 éves lányt a száguldozó BMW-s!
Forrong Cegléd, egy 18 éves lány halt meg húsvét előtt a belvárosban, elütötte egy gyorsan hajtó BMW-s. Helyiek hiába könyörögtek a városvezetésnek és a rendőrségnek, hogy az évek óta zajló száguldozásnak vessen véget, érdemi intézkedések mégsem történtek.

Óriási a felháborodás a ceglédiek között egy a húsvét előtti éjszakán történt tragédia miatt. A belvárosban, az egyik fő utcán április 20-án éjfél előtt pár perccel egy BMW-s elütött két fiatalt, akik egy – amúgy jól kivilágított – útkereszteződésnél keltek át az úton. A helyszínelési felfestések és helyiek elmondása alapján az egyik elgázolt, egy 18 éves lány 30-40 métert repülhetett, és szörnyethalt, barátja többszörös töréseket és belső zúzódásokat szenvedett. A gázoló egy 22 éves, szintén helyi férfi, akinek apjával közös biztonsági, vagyonvédelmi cége van, helyiek elmondása szerint gyakori szereplője az esti-éjszakai száguldozásoknak a városban. Azt is hallottuk, hogy az életben maradt sérült és a gázoló egy csapatban fociztak, az áldozat és az autó egyik utasa pedig osztálytársak voltak.

Különösen azért vannak sokan feldúlva a 40 ezres Pest megyei városban, mert évek óta megy arrafelé a száguldozás – hiába van a baleset melletti következő utcában a rendőrség épülete –, egy éve környékbeliek között aláírásgyűjtés is volt, átadták a petíciót a helyi rendőrkapitánynak és a polgármesternek, kérve őket, hogy fékezzék meg az életveszélyes gyorshajtást. Noha Takáts László fideszes polgármester akkor azt ígérte, napi szintű egyeztetés lesz a rendőrség és a városvezetés között, és már akkor voltak ötletek a probléma kezelésére, érdemben nem történt semmi.

És mintha ismétlődne a forgatókönyv. A mostani gázolás után két és fél héttel, május 8-án szerdán széles körű egyeztetést tartottak a polgármesteri hivatalban a mentők, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a helyi közútkezelő, a Magyar Közút, a Volánbusz, a városgazdálkodási cég, a közterület-felügyelők, a kerékpáros egyesület és a város vezetése részvételével, és arra keresték a megoldást, hogyan lehetne csökkenteni a Kossuth Ferenc utcai forgalmat, illetve annak sebességét.

Takáts polgármester azt mondta, most minden érintett véleményére és ötletére szükség van ahhoz, hogy megoldást találjanak a hasonló esetek elkerülése érdekében.

A Facebook-bejegyzéshez érkezett hozzászólások is tükrözik a lakosok dühét az eddigi tétlenség miatt.

A tragédia után a rendőrség és a polgármesteri hivatal is igyekszik bizonygatni, hogy megtettek minden tőlük telhetőt. Ám hiába kértük jó előre, hogy beszélhessünk a rendőrségtől és a városvezetéstől valakivel, és kamera előtt tehessünk fel kérdéseket, kérésünket nem teljesítették, sőt a polgármester telefonon sem szánt ránk öt percet sem. Mint ahogyan a jegyző és az alpolgármester is elérhetetlen volt számunkra, pedig jártunk a hivatalban. A rendőrségen meglepődtek, hogy beállítottunk egy munkanappal az után, hogy közölték velünk, nem kívánnak kérdésekre válaszolni. Török Csaba rendőrkapitány helyettese, Bori Zoltán ügyelt arra, ne kameránk előtt közölje munkatársunkkal, hogy semmire nem válaszol.

A polgármesteri hivatal azt kérte, hogy írásban tegyük fel kérdéseinket, de végül azokat is megkerülték. Szerettük volna megtudni, pontosan mit tett az önkormányzat, a polgármester, az alpolgármester és a jegyző az elmúlt egy évben, az aláírásgyűjtési petíció átvétele óta a belvárosi száguldozás meggátolása érdekében, és kértük, hogy dokumentumokkal, jegyzőkönyvekkel igazolják állításaikat. Ugyancsak szerettük volna megtudni, mi akadályozta őket, hogy hathatós intézkedéseket tegyenek. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a gázoló cégével, illetve a család céges érdekeltségeivel van-e, volt-e szerződése a városnak, városi intézményeknek az elmúlt pár évben.

Az önkormányzat ezekre érdemben nem válaszolva egy közleményt adott ki. Ebben azt írják egyebek mellett, hogy az önkormányzat hosszú évek óta eltökélt a közbiztonság, közlekedésbiztonság terén és lehetőségeihez mérten tesz is annak jobbítása érdekében. Havonta közbiztonsági egyeztetés zajlik a városban a rendőrség bevonásával. Az ott elhangzott javaslatokat az önkormányzat minden esetben megvizsgálja, és amennyiben lehetséges, intézkedik is.

A rendőrségnek átadták a baleset utcájában levő – a térinformatikai rendszerben is nyomon követhető – négy közterületi kamera felvételét. A teljes közleményt a város honlapján olvashatják, ahogyan egy másikat is.

Előbbinek része az is, amilyen irányba a polgármester jól érezhetően el akarja vinni a folyamatot. A baleset utáni első munkanapon is elsősorban a helyi rendőrségre tolta a felelősséget, jelentést kért a kapitánytól, hogy pontosan milyen intézkedéseket hozott a rendőrség a száguldozókkal szemben. A közleményben is azt írja a városvezetés, hogy nem érkezett olyan kérés a kapitányság részéről, amelyet az önkormányzat ne teljesített volna. Az érintett útszakaszra vonatkozóan sem érkezett eddig forgalomcsillapító eszköz telepítésére konkrét javaslat a szakmai szervektől.

Mindenesetre a tragédia után az önkormányzat hirtelen előhúzott 10 millió forintot a tartalékból, egy civil autót a rendőrség rendelkezésére bocsát, amiből lehet traffipaxozni a baleset utcájában is fél éven át, és az emiatti rendőri túlórákat az önkormányzat állja. Helyiek azt mesélték a 24.hu-nak, hogy a baleset után szinte minden este látnak ott a tragédia utcájában rendőröket, ami nem volt szokványos látvány a gázolás előtt.

A rendőrségtől is szerettük volna megtudni a baleset részleteit, és azt is, hogy a helyiek elmondása szerint évek óta ott zajló esti száguldozás ellen miért nem lépett fel érdemben a rendőrség. A gázoló nincs előzetes letartóztatásban, gyanúsítás sincs még, halálos közúti baleset gondatlan okozása gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság. Emellett csak annyit közölt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy a megkeresésében megfogalmazott azon állítást, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság tudomására hozott, vélelmezett jogsértések terén nem történt érdemi intézkedés, határozottan cáfolom. A Ceglédi Rendőrkapitányság a közlekedésrendészeti ellenőrzések, beleértve a sebességmérések helyszíneit, az aktuális közlekedésbiztonsági helyzethez igazodva határozza meg, ahogyan azt tette eddig is. A rendőrök eddig is megtették a szükséges intézkedéseket minden tudomásukra jutott jogsértés esetében, és ezután is fel fognak lépni minden, a hatályos jogszabályok által biztosított eszközzel és módszerrel a további balesetek számának csökkentése, és a közlekedésbiztonság növelése érdekében.

Próbáltunk beszélni a gázolóval, az apja fogadott minket, de nem tette lehetővé, hogy a fiát kérdezzük, és ő sem kívánt nyilatkozni. Ahogyan a két elgázolt fiatal családja sem.

Forrás: 24.hu
Segítsünk ennek a kiskutyának legalább egy megosztással, mert nagy bajban van!

1,3 millióan nézték meg: “Íme Tatum első sétája azután, hogy örökbefogadtam, és elhoztam a menhelyről

“Attila nem megy többet haza” - Megszólalt a Kanári-szigeteken vízbe fulladt magyar férfi édesanyj

Recept: Fincsi sajtos rúd kelesztés nélkül! Pillanatok alatt megvan!

Ebben a műzlisdobozban vitték be a menhelyre ezt az apró kutyust!

Fán ragadt cicát akadt megmenteni a férfi, végül őt is meg kellett menteni! (videó)

Erdőben gruppenszexelő nyugdíjasokra csaptak le zsaruk!

10 perces élő Facebook-videóban jelentette be a polgári gyilkos, hogy ölni fog!

Segíts egy megosztással szerető gazdit találni ennek az utcán talált kiskutyának!

Segítsünk ennek a kiskutyának legalább egy megosztással, mert nagy bajban van!
1,3 millióan nézték meg: “Íme Tatum első sétája azután, hogy örökbefogadtam, és elhoztam a menhelyről” (videó)
“Attila nem megy többet haza” - Megszólalt a Kanári-szigeteken vízbe fulladt magyar férfi édesanyja!
Recept: Fincsi sajtos rúd kelesztés nélkül! Pillanatok alatt megvan!
Ebben a műzlisdobozban vitték be a menhelyre ezt az apró kutyust!
Fán ragadt cicát akadt megmenteni a férfi, végül őt is meg kellett menteni! (videó)
Erdőben gruppenszexelő nyugdíjasokra csaptak le zsaruk!
10 perces élő Facebook-videóban jelentette be a polgári gyilkos, hogy ölni fog!
Segíts egy megosztással szerető gazdit találni ennek az utcán talált kiskutyának!
Cuki videó: Így örültek a kiskacsák, amikor visszakapták felgyógyult testvérüket!
Barátja gyilkolta meg hidegvérrel a fiatal nőt, majd magával is végzett!
Recept: A család kedvence, szinte minden hétvégén megsütjük!
Végre: Betilthatják vadon élő afrikai elefántok eladását állatkerteknek és cirkuszoknak!
578 napon át nézte, hogy a kenneltársait sorban örökbe fogadják, de most végre ő is otthonra lelt!
Az LGT-s koncert közben, kislánya szeme láttára végezték ki Polgár főterén Ernőt! (videó)
Megalázás a mosonmagyaróvári iskolában: Térdre kényszerítették a diáklányt, miközben pofozták!
Segíts egy megosztással ennek a két csöppségnek szerető gazdit találni!
Cuki videó: Kerekes járókát kapott a félig lebénult mosómedvekölyök!
Buszmegállóban vetkőzött le Gáspár Evelin! (fotó)
Recept: Boszorkány máglya, egy igazi sütés nélküli csoda!
Szívmelengető videó: Bajba jutott kiskacsákat mentett meg a hős rendőr!
Cuki videó: Ennyire szereti egymást cica és a kutya!
Baltával irtotta ki családját egy orosz tini!
Kunmadarasi csecsemőgyilkosság: Megszólalt a megölt kislány nagymamája!
Osszuk meg minél többen, 26-áig szerető gazdit kell találnia! Ne kelljen meghalnia!
180 ország képviselői kezdenek 12 napos konferenciába a vadállatok leölésének korlátozásáért!
(18+) Miután a férfit elütötte az autó, a saját leszakadt karja mellett ülve várta a mentőket! (fotók)
Recept: A recept, amit eddig kerestél! Isler mogyorós tésztából!
Együk a szívét! Tolvaj mosómedve szorult az automatába! (fotó)
Hét kisgólya nőtt fel egy romániai gólyafészekben!
Eltűnt Kozso 56 milliós köztartozása: az énekes is meglepődött a hír hallatán!
10 hónapos babáját verte halálra Paula!
Segíts egy megosztással: Az autók között futkosott rémülten a VI. kerületben ez a cica!
Éhes cicájuknak köszönheti hatalmas nyereményét az angol pár! (videó)

thenews.hu

minden amiről beszélnek
Pataky: Az idegenek veszélyesek és a kormánynak kapcsolata van velük! (videó)
Felháborító: Működési engedélybe foglalták az állatok elaltatását Hódmezővásárhelyen! Petíció a cikkben!
Minden nap meglátogatja megmentőit ez a galamb!
Gáspár Győző: Majdnem meghaltam...
Recept: Pillanatok alatt kész, tele van antioxidánsokkal, és isteni finom.
5000 km-t utazott Szíriából a kutyus, hogy újra együtt lehessen a férfival, aki megmentette!
Cuki videó: Nem valószínű, hogy létezik ettől lustább vombat!
Botrány: Lehallgatta a felhasználóit a facebook a Messengeren keresztül!
Döbbenet: Egy félig kihűlt 4 éves kislányt találtak az erdőben a zalai rendőrök!
Minden megosztás számít! Altatás vár rá a hódmezővásárhelyi gyepmesteri telepen!
Éhező macskákat és kutyákat ment a háború sújtotta Szíriában egy mentős!
Recept: A legegyszerűbb édesség kánikula idejére!
Tragédia: Barátai végignézték, ahogy halálra gázolják a 12 éves Kristófot!
Új selyemmajomfajt fedeztek fel Brazíliában!
Tigriskölyköket találtak egy szlovákiai nő lakásán! (videó)
Súlyos sérülést szenvedett Demcsák Zsuzsa!
Megöltek egy idős asszonyt Mohácson!
Segíts neki egy megosztással! Az Illatos úton várja szerető gazdáját ez a 3 hónapos kiscica!
Apa lett Samu, a sármos patcai láma! (videó)
Recept: Könnyed citromos finomság a meleg nyári napokra!
Gyermekével együtt löktek a vonat elé egy édesanyát Németországban!
Kengurut kaptak lencsevégre Tata mellett! (videó)
Cuki videó: Így tanítják futni a bébiflamingókat!
Facebookon közvetítették, ahogy megöl három embert az útról lerepülő BMW! (videó)
Zavarták a szexuális életben, mindkét gyermekét megölte!
Segíts egy megosztással ennek a két árva kiscicának!
Ezt a 3 dolgot sose csináld a kutyusoddal, mert csak idegesíted vele!
Recept: Pofonegyszerű házi zsemle, nem veszel több boltit!
21 éves ukrán vendégmunkás a rákospalotai gyilkos!
hatalmas mennyiségű szemetet takarítottak ki a tengerpartról, visszatértek a teknősök!
Ez a kutyus olyan, mintha csak egy rajzfilmből lépett volna ki! (fotók)
Brutális gyilkosság: Két kilométeren át vontatta kocsija után a szomszédját egy férfi!
Döbbenetes fordulat: Fiúnak öltözött lány csalta el a 11 éves Dorottyát!
Segíts egy megosztással: Ubul gazdit keres!
Égő épületről mentettek mosómedvéket a tűzoltók! (videó)
Recept: Ha szereted a diót, akkor ezt szinte kötelező elkészítened!
Levágta lábáról a nyomkövetőt, majd elment nőket késelni a 17 éves budapesti fiú!
Cuki videó: Óriáspanda-ikrek születettek a belgiumi vadállatparkban!
Ezt látnánk, ha képesek lennénk bepillantani a kutyusok fejébe!
Vécéznie kellett a fiatal nőnek! Tragikus vége lett!
Gyilkosság történt Rákospalotán: Egy 51 éves férfi holttestére bukkantak!
Petrie vak és nincs senkije! Szüksége van a megosztásokra és végre egy szerető gazdira!

thenews.hu
Az Év Macskája lett a cica, aki kihúzta a depresszióból a 14 éves gazdáját!
Recept: Ez a sütés nélküli desszert egy csoda! Készítsd el még ma!
Horror: Vérben úszott a lakás, miután betört a férfi volt barátnője lakásába!
Ez a kedves kis négylábú csacsiskodik a debreceni állatsimogatóban!
Csodás történet: Ilyen hálás volt a kutyus, miután végre örökbe fogadták!
Iratok és telefon nélkül ment világgá a 11 éves Dorottya!
6 éves kisgyereket dobott le egy kamasz fiú 10 emelet magasságból!
Segíts egy megosztással! Az Illatos úton várja szerető gazdáját ez a gyönyörű kutyus!
Égési sérülteken segít a háztűzből mentett kutyus!
7 és fél éve nem találják a három hónapos kislányával eltűnt mezőtúri nőt!
Recept: Igazi jolly joker ez a süti! Almás, diós kevert csokimázzal!
Ketrec nélkül merült a cápák közé a 10 éves kislány! (videó)
Kútba esett őzet és cicát mentettek a debreceni tűzoltók!
Mindkét áldozatát megerőszakolta a férfi: Újabb csontokat és fogakat találtak az erdőben!
Csaknem 200 milliót kell fizetnie a soroksári futónő gyilkosának!
Nagykáta figyelem! Bekerült a gyepmesteri telepre! Nem hiányzik valakinek?
Házi kedvencként tartja fiatal lány ezt a gyönyörű bárányt! (videó)
Könnyek között adott interjút Vajna Tímea: Az utcára kerülhet Andy Vajna özvegye?
Recept: Ízletes, mutatós, olcsó és finom! Egyszerű és igazán beosztós süti!
A kutyájukkal együtt mehetnek ügyintézni a CIB ügyfelei!
Ember mit teszel? Szörnyű körülmények közül mentettek 3 tengerimalacot!
Brutális! Videón, ahogy berántja a kétéves kisfiút a reptéri poggyászszalag!
Elásva találták meg az eltűnt férfit Bács-Kiskun megyében!
Segíts egy megosztással: Csutak még csak 2 éves, de már az Illatos úton van!
Egy szatyornyi kiskacsát és a mamájukat mentették meg a Bem József téren! (videó)
Durva: Detoxikáló infúziót kapott Gáspár Evelin!
Recept: Így készíts egy nagy tepsi házi Twixet alig 1 ezresből!
Elképesztő helyen talált új otthonra a kóbor cica! (fotók)
Sérült őzet nevel kertjében egy házaspár Bogyoszlón! (videó)
Borzalom: 13 éves gyerek robbantotta fel magát az esküvőn!
Fejbe lőtte volt feleségét Ferenc, mert a nő nem halkította le a tévét!
Segíts egy megosztással: Ezt a kislányt 8 pici babájával dobták az utcára!
Megmentett egy leszakadt gólyafészket és vele együtt három gólyafiókát is két erdész!
Pataky szerint tízmillió embernek kellene lerohannia az 51-es körzetet!

thenews.hu

minden amiről beszélnek
Segíts egy megosztással! Sürgősen szerető gazdira van szüksége ennek a talált cicának!
Ilyen cuki csoportképet még tuti nem láttál 16 tacsiról! (fotó)
Szeretője miatt végezte ki az egész családját a 33 éves férfi!
Recept: Készül már a csalamádé? Nyári savanyúság télire!
Szívszorító történet: Árva kiscicát nevel a kidobott kutyus!
Repülővel menti az altatás előtt álló kaliforniai kutyákat a híres színész!
150 Ft-ot rabolt a 81 éves mozgássérült asszonytól a 20 éves fiatal!
Horror Kiskunhalason: "Kapcsold le a villanyt, hogy ne lásd, ahogy kibelezem az anyádat!"
Kidobták ezt a két kislányt! Most egy kennelben élnek Siklóson és csak egy szerető gazdira vágynak!
Cuki videó: Így motiválja a gazdiját az edzésben a kutyus!
Újra megvizsgálják, hogy megerőszakolták-e a 4 éves Andreát!
Recept: Te is imádod? Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el belőle!
Ez a kutyus minden háziasszony álma! (videó)
Csodálatosan mentette meg a férfi a beteg aranyhal életét! (fotó)
Budapest főpolgármesteri posztjáért indul Berki Krisztián!
Meg­ren­dítő for­du­lat a szep­tem­ber 11-dikei ter­ror­tá­ma­dás ügyé­ben!
Nem ismerős valakinek ez a kutyus? A Pesti úton a rákoskerti Lidl áruháznál találták!
Fél Olaszország a bravúros szökést végrehajtó barnamedvének drukkol! (videó)
Tragédia: Diáktársai előtt ugrott a vonat elé az iskolában cikizett fiú!
Recept: Szereted? A legfinomabb kókuszrolád receptje!
Egy 56 éves debreceni férfi dobálta szét a fecskefiókákat Túrkeve főterén!
Ezzel az 5 apró jellel tudatja veled a kutyusod, hogy megbízik benned!
Megerőszakolta a 15 éves lányt a szexuális erőszak ügyében kirendelt nyomozó!
Botrány a Gáspár családban: feljelentette az apját a rendőrségen Győzike!
Minden megosztás számít! A balatonakarattyai Bercsényi strandon tűnt el ez a gyönyörű cica!
Átragad a kutyusodra, ha stresszes vagy és ez nem jó neki!
Ketten erőszakoltak meg egy férfit, mert nem tudta kifizetni a prostituáltat!
Recept: Percek alatt elkészül az eperzselé! Ezt add a gyereknek gumicukor helyett!
Cuki videó: Elégedett nutriát videóztak Prága közepén!
Figyelem! Újabb szalmonellás kutyaeledelt hív vissza a Fressnapf!
Galgahévízi vérengzés: Minden csupa vér volt!
Megkéselte az anyját, majd kiugrott az ablakon a 21 éves fiatal!
Segíts Bubunak egy megosztással szerető gazdit találni!
Tűzoltók mentették meg a derekegyházi özvegy gólya fiókáit!
Recept: Ennél egyszerűbb sütit nem nagyon találsz! Kekszes csodasüti!
Holtan találtak egy férfit a moziban, miután megnézett egy horrorfilmet!
Drámai fotó: cigarettacsikkel eteti fiókáját egy madár!
Mint egy hatalmas felmosórongy: Sztár lett a tóban hűsölő magyar komondor! (videó)
Sokkoló videó: A peron és a vonat közé esett egy gyerek az állomáson!
Újabb sokk: Nem várt lépésre szánta el magát Pécsi Ildikó unokája!
Megosztásokat kérek, hogy ne a rácsok mögött öregedjek meg! Még senki sem érdeklődött utánam!
Több mint 4400 kilométert tett meg egy fiatal sarki róka négy hónap alatt!

thenews.hu