TheNews
            KEZDŐLAP      FELIRATKOZÁS  
2019. június 19. szerda, Gyárfás
Ceglédi tragédia: Halálra gázolta a 18 éves lányt a száguldozó BMW-s!
Forrong Cegléd, egy 18 éves lány halt meg húsvét előtt a belvárosban, elütötte egy gyorsan hajtó BMW-s. Helyiek hiába könyörögtek a városvezetésnek és a rendőrségnek, hogy az évek óta zajló száguldozásnak vessen véget, érdemi intézkedések mégsem történtek.

Óriási a felháborodás a ceglédiek között egy a húsvét előtti éjszakán történt tragédia miatt. A belvárosban, az egyik fő utcán április 20-án éjfél előtt pár perccel egy BMW-s elütött két fiatalt, akik egy – amúgy jól kivilágított – útkereszteződésnél keltek át az úton. A helyszínelési felfestések és helyiek elmondása alapján az egyik elgázolt, egy 18 éves lány 30-40 métert repülhetett, és szörnyethalt, barátja többszörös töréseket és belső zúzódásokat szenvedett. A gázoló egy 22 éves, szintén helyi férfi, akinek apjával közös biztonsági, vagyonvédelmi cége van, helyiek elmondása szerint gyakori szereplője az esti-éjszakai száguldozásoknak a városban. Azt is hallottuk, hogy az életben maradt sérült és a gázoló egy csapatban fociztak, az áldozat és az autó egyik utasa pedig osztálytársak voltak.

Különösen azért vannak sokan feldúlva a 40 ezres Pest megyei városban, mert évek óta megy arrafelé a száguldozás – hiába van a baleset melletti következő utcában a rendőrség épülete –, egy éve környékbeliek között aláírásgyűjtés is volt, átadták a petíciót a helyi rendőrkapitánynak és a polgármesternek, kérve őket, hogy fékezzék meg az életveszélyes gyorshajtást. Noha Takáts László fideszes polgármester akkor azt ígérte, napi szintű egyeztetés lesz a rendőrség és a városvezetés között, és már akkor voltak ötletek a probléma kezelésére, érdemben nem történt semmi.

És mintha ismétlődne a forgatókönyv. A mostani gázolás után két és fél héttel, május 8-án szerdán széles körű egyeztetést tartottak a polgármesteri hivatalban a mentők, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a helyi közútkezelő, a Magyar Közút, a Volánbusz, a városgazdálkodási cég, a közterület-felügyelők, a kerékpáros egyesület és a város vezetése részvételével, és arra keresték a megoldást, hogyan lehetne csökkenteni a Kossuth Ferenc utcai forgalmat, illetve annak sebességét.

Takáts polgármester azt mondta, most minden érintett véleményére és ötletére szükség van ahhoz, hogy megoldást találjanak a hasonló esetek elkerülése érdekében.

A Facebook-bejegyzéshez érkezett hozzászólások is tükrözik a lakosok dühét az eddigi tétlenség miatt.

A tragédia után a rendőrség és a polgármesteri hivatal is igyekszik bizonygatni, hogy megtettek minden tőlük telhetőt. Ám hiába kértük jó előre, hogy beszélhessünk a rendőrségtől és a városvezetéstől valakivel, és kamera előtt tehessünk fel kérdéseket, kérésünket nem teljesítették, sőt a polgármester telefonon sem szánt ránk öt percet sem. Mint ahogyan a jegyző és az alpolgármester is elérhetetlen volt számunkra, pedig jártunk a hivatalban. A rendőrségen meglepődtek, hogy beállítottunk egy munkanappal az után, hogy közölték velünk, nem kívánnak kérdésekre válaszolni. Török Csaba rendőrkapitány helyettese, Bori Zoltán ügyelt arra, ne kameránk előtt közölje munkatársunkkal, hogy semmire nem válaszol.

A polgármesteri hivatal azt kérte, hogy írásban tegyük fel kérdéseinket, de végül azokat is megkerülték. Szerettük volna megtudni, pontosan mit tett az önkormányzat, a polgármester, az alpolgármester és a jegyző az elmúlt egy évben, az aláírásgyűjtési petíció átvétele óta a belvárosi száguldozás meggátolása érdekében, és kértük, hogy dokumentumokkal, jegyzőkönyvekkel igazolják állításaikat. Ugyancsak szerettük volna megtudni, mi akadályozta őket, hogy hathatós intézkedéseket tegyenek. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a gázoló cégével, illetve a család céges érdekeltségeivel van-e, volt-e szerződése a városnak, városi intézményeknek az elmúlt pár évben.

Az önkormányzat ezekre érdemben nem válaszolva egy közleményt adott ki. Ebben azt írják egyebek mellett, hogy az önkormányzat hosszú évek óta eltökélt a közbiztonság, közlekedésbiztonság terén és lehetőségeihez mérten tesz is annak jobbítása érdekében. Havonta közbiztonsági egyeztetés zajlik a városban a rendőrség bevonásával. Az ott elhangzott javaslatokat az önkormányzat minden esetben megvizsgálja, és amennyiben lehetséges, intézkedik is.

A rendőrségnek átadták a baleset utcájában levő – a térinformatikai rendszerben is nyomon követhető – négy közterületi kamera felvételét. A teljes közleményt a város honlapján olvashatják, ahogyan egy másikat is.

Előbbinek része az is, amilyen irányba a polgármester jól érezhetően el akarja vinni a folyamatot. A baleset utáni első munkanapon is elsősorban a helyi rendőrségre tolta a felelősséget, jelentést kért a kapitánytól, hogy pontosan milyen intézkedéseket hozott a rendőrség a száguldozókkal szemben. A közleményben is azt írja a városvezetés, hogy nem érkezett olyan kérés a kapitányság részéről, amelyet az önkormányzat ne teljesített volna. Az érintett útszakaszra vonatkozóan sem érkezett eddig forgalomcsillapító eszköz telepítésére konkrét javaslat a szakmai szervektől.

Mindenesetre a tragédia után az önkormányzat hirtelen előhúzott 10 millió forintot a tartalékból, egy civil autót a rendőrség rendelkezésére bocsát, amiből lehet traffipaxozni a baleset utcájában is fél éven át, és az emiatti rendőri túlórákat az önkormányzat állja. Helyiek azt mesélték a 24.hu-nak, hogy a baleset után szinte minden este látnak ott a tragédia utcájában rendőröket, ami nem volt szokványos látvány a gázolás előtt.

A rendőrségtől is szerettük volna megtudni a baleset részleteit, és azt is, hogy a helyiek elmondása szerint évek óta ott zajló esti száguldozás ellen miért nem lépett fel érdemben a rendőrség. A gázoló nincs előzetes letartóztatásban, gyanúsítás sincs még, halálos közúti baleset gondatlan okozása gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság. Emellett csak annyit közölt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy a megkeresésében megfogalmazott azon állítást, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság tudomására hozott, vélelmezett jogsértések terén nem történt érdemi intézkedés, határozottan cáfolom. A Ceglédi Rendőrkapitányság a közlekedésrendészeti ellenőrzések, beleértve a sebességmérések helyszíneit, az aktuális közlekedésbiztonsági helyzethez igazodva határozza meg, ahogyan azt tette eddig is. A rendőrök eddig is megtették a szükséges intézkedéseket minden tudomásukra jutott jogsértés esetében, és ezután is fel fognak lépni minden, a hatályos jogszabályok által biztosított eszközzel és módszerrel a további balesetek számának csökkentése, és a közlekedésbiztonság növelése érdekében.

Próbáltunk beszélni a gázolóval, az apja fogadott minket, de nem tette lehetővé, hogy a fiát kérdezzük, és ő sem kívánt nyilatkozni. Ahogyan a két elgázolt fiatal családja sem.

Forrás: 24.hu
Gazdit keres Falco, ez az mosolygós nagy maci!

Új állatfaj: Rókamacskát fedeztek fel Korzikán!

Kinyomta a szúnyoghálót és kizuhant a harmadikról az aszfaltra egy kislány!

Recept: Hűsítő, citromos finomság, amit imádni fogsz!

Féltő gonddal terelgeti újonnan született kicsinyét a dámtehén a Budakeszi Vadasparkban! (videó)

Isten éltessen Paula! 50 éves lett a világ legöregebb lajhárja!

Demcsák Zsuzsa már jósol is: Kislányt szül majd indiai férjének!

Családi vérfürdő Galgahévízen: Megszólalt az egyik testvér, ezért robbant ki a balhé!

Ez a 4 hónapos szépség az Illatos úton csak arra vár, hogy végre neki is legyen egy szerető gazdija!

Gazdit keres Falco, ez az mosolygós nagy maci!
Új állatfaj: Rókamacskát fedeztek fel Korzikán!
Kinyomta a szúnyoghálót és kizuhant a harmadikról az aszfaltra egy kislány!
Recept: Hűsítő, citromos finomság, amit imádni fogsz!
Féltő gonddal terelgeti újonnan született kicsinyét a dámtehén a Budakeszi Vadasparkban! (videó)
Isten éltessen Paula! 50 éves lett a világ legöregebb lajhárja!
Demcsák Zsuzsa már jósol is: Kislányt szül majd indiai férjének!
Családi vérfürdő Galgahévízen: Megszólalt az egyik testvér, ezért robbant ki a balhé!
Ez a 4 hónapos szépség az Illatos úton csak arra vár, hogy végre neki is legyen egy szerető gazdija!
Cuki videó: Így fal fel három éhes mormota egy sárgarépát másfél perc alatt!
Végignézte az anya és a fia, ahogy elsüllyed az apa és a lánya a kocsival a nyékládházi tóban!
Recept: Mutatjuk a tökéletes pillekönnyű túrógombóc receptjét!
Még személyit is kapnak a dévaványai mentett túzokcsibék!
Hőgutát kapott egy elkóborolt kutya Litéren, rendőrök mentették meg!
Halálra késelte apját egy 13 éves lány Galgahévízen!
Hátborzongató részletek láttak napvilágot a eltűnt maglódi vállalkozóról!
Odaadóan meg fogja hálálni Cézár, ha végre eljön érte az álomgazdi!
Példaértékű: 3 tanítónő virág helyett menhelyi állatok támogatását kérte pedagógusnapra!
Megszólalt a Hableány kapitányának lánya: Fantasztikus apa és hajós volt... (videó)
Recept: Finom, gyors, könnyű, nyári sütemény. Bármilyen gyümölccsel tökéletes
Élő szobrot játszik gazdijával a tehetséges kiskutya! (videó)
Cuki videó: Új otthonra lelt a fészekből kiesett kéthetes kisgólya!
Megszólalt új házasságáról Demcsák Zsuzsa!
Halott újszülöttet találtak egy vállalat mosdójában!
Segíts egy megosztással: Ezt a cicát keresik Rákoscsabán!
Keksz kutyus előrejelzi a hat éves kislány vércukorszint ingadozását!
Meghalt a kislány, akit 16 órára a forró autóban felejtettek a szülei!
Recept: Nem kell sütni, összesen 20 percet dolgozol vele és behűtve isteni finom!
Jó hír: Kanada betiltja a bálnák és delfinek fogságban tartását!
Amputálni kellett a cica lábacskáit, de most újra tud járni! (videó)
Letették a 15 milliós óvadékot: Kiengedték az előzetesből az ukrán hajóskapitányt!
Kikészült a NAV-döntéstől Gáspár Győző: Elárverezik a család ékszereit!
Segíts egy megosztással: Ez a tündéri 2 hónapos kiscica az Illatos úton várja szerető gazdiját!
Jó ha tudod: Ha mi idegeskedünk, a kutyánk is stresszel!

thenews.hu

minden amiről beszélnek
Lek*rvázták Vajna Timit a nyílt utcán!
Ne vásárolj, fogadj örökbe! S.O.S. Teltház van a kunszentmártoni telepen! Kérjük segíts egy megosztással!
Hős cica mentette meg az egyedül hagyott kisbaba életét!
Recept: Egy régi klasszikus! Gyorsan megvan és nagyon finom!
Egyik kisbabáját kidobta az ötödikről, a másikat megfojtotta az elmebeteg nő!
Ismerd meg Ricket a törpesünit, aki a mosolyával hódit az interneten! (fotó)
Több mint 4400 hüllőt mentettek meg: Nemzetközi állatcsempész hálózatot számolt fel az Europol!
Úgy tűnik, hogy Demcsák Zsuzsa már megint részegen vezetett, elvitték a rendőrök!
Ceglédi tragédia: Halálra gázolta a 18 éves lányt a száguldozó BMW-s!
Segíts egy megosztással: Jutalom jár Nyomi megtalálójának!
Bolyhos kisbölények születtek a Nyíregyházi Állatparkban!
Folytatódik a botrány: megdöbbentő dolgot tette Pécsi Ildikó unokája!
Recept: Habos, diós, kávés és krémes. Mi kell még?
Cuki fotók: Ez a menhelyi cica imádja, ha babkocsiban tologatják!
30 év után tértek vissza a gólyák Gerendásra!
Hableány-tragédia: Megszólalt az elhunyt magyar matróz testvére!
Mindenkit sokkolt Demcsák Zsuzsa esküvője!
Segíts egy megosztással: Ez a gyönyörű cica az Illatos úton várja szerető gazdáját!
Öt kis gólya lett árva Mályiban, nézd meg hogyan élnek most új apukájukkal! (videó)
Döbbenetes, miért gyilkolta meg a gyermekét egy kegyetlen férfi!
Recept: Ez a krém isteni, mostantól a tortákat is ezzel töltöm!
Halált megvető bátorsággal próbált meg átkelni a Wesselényi utcán ez a hatalmas sikló!
(videó)
Követendő példa: Negyven kutyát mentett ki az árvízből apa és fia!
Friss! Meghalt a börtönben Szita Bence másik gyilkosa is!
Sokkoló hír: 2050-re befellegzhet az emberi civilizációnak!
Ez a gyönyörű kutya az Illatos úton csak arra vár, hogy végre valaki hazavigye!
Cuki videó: Mutatjuk a világ első korcsolyázó kutyusát!
Súlyos agykárosodást szenvedett a kisbaba, akit a halott anyjából vágott ki a gyilkos nő!
Recept: Ez a reszelt túrós világbajnok! Ha nem hiszed, teszteld le!
Nem mindennapi videó: Eszméletlennek tettette magát a kutya, hogy gazdája bemutathassa rajta az újraélesztést!
Simogass, etess bárányt, emut, tehenet, mangalicát a kosdi birtokon!
Képtelen volt elviselni a 17 éves lány, hogy megerőszakolták, inkább az eutanáziát választotta!
Pécsi Ildikó: Az unokám ne jöjjön a közelembe!
Somának eddig sajnos nem sok jóban volt része! Segíts neki egy megosztással szerető gazdit találni!
Cuki videó: Megjelentek a rögbipályán a vízilovak és elkezdtek legelészni!
Nem tetszett neki, ahogy ránéz a 11 éves kislánya, 70-szer szúrta meg késsel!
Recept: Ha gyorsan sütnél valami finomat!
A reggeli csúcsforgalomban mentettek vadkacsákat a kolozsvári rendőrök! (videó)
Sürgősségi ellátás a négylábúaknak: Percek alatt kórházba juttatja a sérült állatokat az állatmentő! (videó)
Futónő támadója: Meg akartam erőszakolni...
Gömbvillámtól táltosodott meg Pataky Attila!
Szegény Ladynek hatalmas emlődaganata van! Ha mással nem is, egy megosztással segíts neki!

thenews.hu
Symba, a magyar csodakutya újra a világ legjobbjai között!
Borzalom: Betört a hullaházba és két halottat megerőszakolt!
Recept: Szuper omlós almás pite a nagyi receptje szerint készítve!
Kutyát választottak polgármesternek a kisvárosban!
Itt a bizonyíték arra, hogy a gazdik és a kutyáik tényleg hasonlítanak egymásra!
Pataky Attila már a szellemvilágnak is parancsol!
Horror: Emberi maradványokkal teli babakocsit tologatott egy házaspár!
Segíts egy megosztással megtalálni Somát! Eltűnt Újpesten, a szerdai viharban!
Cuki fotók: Az idősek otthona lakóit kérték meg az állatmentők, hogy kiscicákat gondozzanak!
Katasztrófa a Dunán: A vihar hangja sem tudta elnyomni a hangos sikolyokat!
Recept: Kb 10 perc alatt összekevered, a többit a sütő végzi.
Cukiság: Rózsaszín fülű, foltos törpemalacok születtek Debrecenben!
Szomorú hír érkezett: Elpusztult Leo, a Kedvencek temetője sztárja!
Borzalom: Négy éves kislányát kényszerítette szexre a nő!
Katasztrófa a Dunán: Megszólalt a Hableányt elsüllyesztő szállodahajó kapitánya!
Minden megosztás számít! Elveszett Rozsdi a Pólus Centernél!
Cuki videó: Addig üldözte a kóbor kutyus a buszt, míg a sofőr örökbe fogadta!
Egy nyugalmazott rendőr tudja, hova rejthették VV Fanni holttestét!
Recept: Félórás csodasüti! Mosogatással együtt is megvan 35 perc alatt!
Az autó hátsó ülésén adott életet kiskutyáinak a mentett kutyus! (fotó)
Cuki fotók: Ellenállhatatlan, ahogy a két cica összebújva nézi az esőt!
Megrázó: Osztálytársa előtt halt szörnyet a gyönyörű tini Cegléden!
Katasztrófa a Dunán: Itt a videó a halálos ütközésről!
Segíts Lilinek egy megosztással! Álomgazdiját keresi!
Nagy volt a mókával a Nyíregyházi Állatparkban: Játékokat kaptak az állatkák!
Pataky Attila azt állítja, hogy ő űzte el az esőt a hétvégén!
Recept: Puha, omlós, nem túl édes, de nagyon finom! Próbáld ki Te is!
Gyász: Elpusztult Malajzia utolsó hím rinocérosza!
Szavazni mentek, hazafelé, árva őzgidát mentett apa és lánya! (videó)
Bezárta egy szobába, éhenhalt a 3 éves kislány, mert az anyja lelépett egy hétre bulizni!
Ezért kellett meghalnia a fiamnak - Terhes kismamát és kisfiút is megölt az ámokfutó autós!
Egy újabb kisöreg, akit elhagyott a "kedves" gazdája! Segítsünk neki otthont találni!
Kóbor kutya mentette meg az életét egy sérült túrázónak! (fotók, videó)
Holtan találták meg a 3 éves kislányt, akit egy fához állított az apja büntetésből hajnalban!

thenews.hu

minden amiről beszélnek
Segíts egy megosztással szerető gazdit találni Verának!
Figyelem! Ingyenes nősténymacska-ivartalanítás pesterzsébeti lakosoknak!
18+ Videó: Alvó hajléktalanokat gyújtottak fel egy híd alatt!
Recept: Házi Bounty 3 hozzávalóból!
Ez a kis cukiság született a Szegedi Vadasparkban! (fotók)
Bajba jutott kutyust mentettek a fehérvári tűzoltók!
Képtelen feldolgozni Andy halálát Timi!
Megtalálták az eltűnt autószerelő holttestét! Ezért gyilkolták meg!
Egy erdő szélén találták Luckyt! Segíts neki egy megosztással szerető gazdihoz jutni!
Elvesztette hátsó lábait, kerekesszéket kapott a kis tatu! (videó)
Rejtélyes eltűnések: Ismerhette egymást a két vállalkozó?
Recept: Ez a káposztasaláta mindent visz!
Megrémült nyestet és kis pelyhes baglyot mentettek a szegedi rendőrök!
Megérzik a kutyák a rosszindulatot!
Lagzi Lajcsinak elege lett: „Nem szeretnék ebbe belehalni”
Sokkoló videó: Ököllel üti az ápoló a 89 éves nagypapát!
Kérlek segíts egy megosztással: Fuvarra van szüksége ennek a szépséges kutyusnak!
A legnagyobb nyugalommal sétálgatott egy hód Pannonhalma főterén! (videó)
Recept: Olcsó és nagyon finom! Tejfölös-pudingos szelet!
Durva dolgok történtek a TV2 tegnapi adása alatt, mentőt kellett hívni az egyik dolgozóhoz! (videó)
Új otthont építettek maguknak a kengyeli gólyák, miután baglyok foglalták el a fészküket! (videó)
Sztár lett az interneten Laura, a ku­tyá­kat mentő ma­gyar kis­lány!
Bűnösnek vallotta magát Berki Krisztián!
Újabb sokkoló részletek: Kiderült, mivel csapta be gyilkosa a Sólyon megölt kislányt!
Ivartalan, nyugodt, idősebb cica hölgy gazdit keres!
Szegedi Vadaspark: Liszt Ferenc frizurás kismajom született!
Recept: Kókuszos álom alig 10 perc alatt!
Milliárdos csalás: Börtönt kérnek Berki Krisztiánra!
Szlovákiában kóborolt az eltűnt maglódi vállalkozó vizslája!
Példaértékű: Otthagyta jól fizető munkáját, hogy sérült kecskéken segíthessen!
Brutális támadás: Átszúrták egy férfi arcát Miskolcon! (videó)
Karóval vertek félholtra egy embert a Nyugatinál!
Segíts egy megosztással: Kis tacsi szerető gazdit keres!
Kiskacsák születtek egy óbudai cég udvarán!
Recept: 10 perc munka, 15 perc sütés és 2 perc alatt el is fogy!
Brutális támadás az Örs vezér téren: Rugdosták, kulcscsomóval ütötték a 16 éves lány! (videó)
Gyász: Elhunyt az internet kedvenc macskája!
Ilyen kis cukiságokkal találkozhatnak a gyerekek a Győri Állatkertben!
Akkora adósságot halmozott fel a nő, hogy azt 2977-ig kellene törlesztenie!
Horror Tóalmáson: Saját anyját ölte meg a tini, a holttest mellett babacsontok is voltak!
Kedves Állatbarátok! Az Ugatlak Alapítvány picikéinek segítségre van szüksége!
Felháborító: Hagyott elpusztulni öt gólyafiókát a nemzeti park!

thenews.hu