TheNews
            KEZDŐLAP      FELIRATKOZÁS  
2020. február 22. szombat, Gerzson
8 hetesen, megunt kiskutyaként adták le Gofree-t, most viszont ő lehet az első magyar gluténjelző kutya!
Élete nehezen indult, mert 8 hetesen, megunt kiskutyaként leadták, mostanra azonban nemcsak családja, de hivatása is lett. Gofree, a kétéves keverék lehet Magyarország első olyan segítőkutyája, aki a legkisebb mennyiségű glutént is képes kiszagolni az ételekben.

Sok embernek a kutya nem csupán házi kedvenc, hanem egy olyan társ, aki nélkül sokkal nehezebb lenne az élete. Most induló sorozatunkban ilyen segítőkutyákat mutatunk be. Gofree is több, mint egy aranyos szőrmók. A remek szaglásának és a szorgalmas tanulásnak hála, képes jelezni, méghozzá egy pacsival, ha egy élelmiszerben vagy kész ételben glutén található - ezzel pedig védi és segíti "kisgazdája", a 11 éves Emma életét. De vajon minden eb alkalmas erre, és hogyan lehet betanítani őket? Többek között erről beszélgettünk, Gofree felvezetőjével - és egyben Emma anyukájával - Sziklai Bengyel Nórával.

HáziPatika.com: Ha ma már annyi gluténmentes termék létezik, miért van szükség extra segítségre?

Sziklai Bengyel Nóra: Emma cöliákiás, amely a gluténérzékenység egyik legsúlyosabb formája. Ennek a betegségnek nincs gyógymódja, a tünetmentesség szigorú gluténmentes étrenddel valósítható meg. Ez a diéta azonban nem könnyű, mert Emma hiperérzékeny, a glutén legminimálisabb jelenlétére is beindul az autoimmun reakció, és rosszul lesz. Nagyon sok ételben nyomokban megtalálható a glutén, még akkor is, ha eredetileg nem is tartalmazná azt az étel. Sőt, akár a gluténmentesnek nevezett ételekben is fellelhető minimális mennyiségű. Egy szabályzat szerint, ha egy termék 1 kilogrammja 20 milligrammnál kevesebb glutént tartalmaz, akkor az már mentesnek minősül. Sajnos a kislányom ezt a 20 mg mennyiséget sem bírja, tehát nagyon oda kell figyelnünk. Továbbá nagyon sok étterem, cukrászda kínál gluténmentes termékeket, de a gyakorlatban ezek közel sem biztonságosak, mert a konyhában, készítés vagy tárolás közben érintkezhetnek gluténtartalmú élelmiszerekkel. Sokszor gondoltam arra, amikor alapanyagot vásároltam, hogy milyen jó lenne, ha valaki biztonsággal meg tudná állapítani az adott termékről, hogy "teljesen tiszta-e".

HáziPatika.com: Honnan jött az ötlet, hogy éppen egy kutya segítse a kislányodat?

Sz.B.N.: Már 7 éve foglalkozom segítőkutyákkal, önkéntesként dolgozom a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületnél. Magyarországon még nincsenek ételallergia-jelző kutyák, de külföldön már erre is kiképeztek négylábúakat. Amerikában találtam olyan gluténjelző segítőkutyákat, akik hatékonyan tudják megkönnyíteni gazdáik mindennapjait, ekkor határoztam el, hogy itthon is jó lenne ilyen kedvencekkel dolgozni.

HáziPatika.com: Hogyan lehet eldönteni egy kölyökkutyáról, hogy milyen feladatra lesz alkalmas? Gofree-nál mi döntött, hogy kiválasztották?

Sz.B.N.: A kutyákat a kiképzők különböző kölyök-tesztekkel szelektálják, 3 napos és 6 hetes korban. Gofree egy mentett kutya - ez számomra fontos szempont volt, van egy mentett kutyám, aki terápiás és autista-segítő ebként vizsgázott és együtt dolgozunk jelenleg is szép eredményekkel. Gofree-ra a Pilis-Budai Kutyamentők hívták fel egyesületünk figyelmét, ők jelezték, hogy egy jó idegrendszerű kölyökkutya került a gondozásukba. Egy kiképzővel leteszteltük Gofree képességeit, és úgy láttuk, hogy kiegyensúlyozott, jól motiválható kutyaként érdemes vele belekezdeni ebbe a speciális képzésbe. Gofree nevét közösen választottuk kislányommal, és nem is annyira - az amúgy gluténmentesen is elkészíthető - finomságra utal, hanem a go free szókapcsolat, azaz egyél szabadon - és valóban ez lenne a cél.

HáziPatika.com: Hogyan kell elképzelni egy gluténjelző kutyát éles bevetésen? Minden ételt, terméket külön meg kell szagolnia?

Sz.B.N.: A gluténjelző kutyákkal megszagoltathatunk bármilyen alapanyagot, amiben esetleg nem vagyunk biztosak, vagy akár teljes tányér ételt is, amit például egy étteremben rendeltünk. A szagmintát vagy a tányért mindig lefedve szagolja meg a kutya, egy lyukakkal eláttot fedelen keresztül, amelyen átjön a szag.

HáziPatika.com: A kutyák is lehetnek gluténérzékenyek? Gofree maga is gluténmentesen táplálkozik?

Sz.B.N.: Bár nem vagyok állatorvos, úgy gondolom, a négylábúaknál is egyre gyakoribbak a táplálékallergiák. Nem véletlen, hogy egyre több "mentes" kutyatápot gyártanak. Gofree nem gluténérzékeny, de ettől függetlenül nem fogyaszthat glutént. Könnyen megeshet ugyanis, hogy evés közben a bundájára kerül akárcsak minimális glutén, és ez megzavarja a szagérzékelésben. Emellett mivel Emma hiperérzékeny, az sem lenne jó, ha simogatás közben a kezére, majd onnan a szervezetébe jutna a glutén.

HáziPatika.com: Hogyan zajlik a kiképzése? Mi jelentette a legnagyobb nehézséget, hol tartanak most?

Sz.B.N.: Gofree képzését 2019 tavaszán kezdtük el. A hullámvölgy már az elején elért minket, mert nehezen találtunk oktatót, aki ebben a speciális szagtréningben jártas lett volna. Végül Szlovéniában, Maja Golob mesterkiképzővel kezdtük el a közös munkát, illetve itthon a NEO Magyar Segítőkutya Egyesülettel készülünk fel a hivatalos segítőkutya vizsgára. A szagtréningre való felkészülés sok utazással is jár, illetve a képzések egy jelentős része online zajlik, videokonferencia keretében, angol nyelven. A tréning várhatóan idén tavasszal ér majd véget, egy remélhetőleg sikeres vizsgát követően, amely után Gofree hivatásos segítőkutya lesz.

A képzés maga nem könnyű, a szagtréning nekünk teljesen új kihívás volt, és természetesen nem volt mindig zökkenőmentes, egy kamasz kutyával nem mindig egyszerű dolgozni. Mint a kutyakiképzés minden területén, itt is elmondható: rengeteg türelem, idő és kitartás hozza meg az eredményt. Gofree mostanra már stabilan jelzi a legkisebb mennyiségű glutén jelenlétét is a mintatartó edényekben, most tovább szeretnénk fejleszteni ezt a stabil jelzést egész tányér ételek ellenőrzésére is. Az egész folyamatot egyébként bárki követheti Gofree Facebook-oldalán.

HáziPatika.com: Előfordult már olyan szituáció, hogy Gofree-nak köszönhetően Emma nem evett gluténnal szennyezett ételt?

Sz.B.N.: Többször volt már Gofree-nak éles bevetése, amikor bizonytalan előéletű étel került hozzánk, és nem tudtuk beazonosítani, van-e benne glutén vagy nincs. Gofree mindig egyértelmű jelzést adott nekünk.

HáziPatika.com: Miben különbözik Gofree élete egy átlagos kutyáétól?

Sz.B.N.: Gofree egy eleven, magabiztos, fiatal kis kamasz kutya, aki ugyanolyan rosszaságokon tudja törni a fejét, mint bármelyik másik kölyök. Emma rengeteget játszik vele, és minden nap egy nagy sétával indulnak a reggelek. A nap további részében minimum egyszer gyakoroljuk a szagtréninget, a heti rendszeres városi képzések alkalmával pedig azt tanulja, hogy minden helyszínen és helyzetben magabiztosan és fegyelmezetten tudjon viselkedni. Gofree, mint tanuló segítőkutya jogosult bemenni kiképzőjével olyan helyekre is, ahová amúgy ebet nem engednek be. Gyakran járunk bevásárlóközpontokba, éttermekbe, zajos és mozgalmas helyekre azért, hogy Gofree ilyen környezetben is magabiztosan mozogjon majd.

HáziPatika.com: Ha levizsgázott, majd az iskolába is elkíséri a kislányát?

Sz.B.N.: Bekíséri majd az iskolába, de nem marad vele egész nap, mert az már túl sok ingert jelentene Gofree-nak, vagy bármelyik más kutyának is. Ezenkívül egy iskolában, ahol sok a kisgyerek, nehéz kivédeni, hogy idegenek simogassák, szólítgassák, játékra hívják. Gofree-ra ugyan nem vonatkoznak annyira szigorú szabályok, mint egy rohamjelző- vagy vakvezetőkutyára, de nála sem szerencsés, ha elvonják a figyelmét, vagy feleslegesen ingerlik. Attól még, hogy egy kutya barátságos, nem jelenti azt, hogy nem fárad el, ha egész nap seregnyi ember sürög körülötte.

HáziPatika.com: Más előnye is van Gofree (vagy más segítőkutya) jelenlétének?

Sz.B.N.: Rengeteg dolgot meg lehet tanítani ezeknek az intelligens négylábúaknak: vigyáznak vak gazdáik lépteire, jelzik a hangokat a siket/nagyothallóknak, villanyt kapcsolnak, ajtót nyitnak, a mozgássérült gazdáknak felveszik a leesett pénzérmet, jelzik a vércukorszint-ingadozást a diabéteszes embereknek - és még sorolhatnám. Mégis az jelenti szinte a legtöbbet, hogy ott vannak a gazdájuk mellett, feltétel nélkül, bármikor. Megérzik azt, hogy milyen a hangulatuk, ha kell, odabújnak és vigasztalnak, vagy valamilyen bohókás produkcióval vidítanak fel. És minél több időt töltenek együtt, minél többet tanulnak egymásról, annál szorosabb lesz a kettejük közötti kapcsolat.

Sokan nem tudják, de a cöliákia velejárója lehet a depresszió, a hangulatingadozások és egyéb lelki problémák is. És bizony sokszor megélik a cöliákiás emberek a kirekesztettség érzését is. Mert gondoljunk bele, szinte az összes társasági program középpontjában ott van a közös étkezés, a finomságoktól roskadozó asztal, amit mindenki örömmel körbeül. Mindenki bátran ehet, kivéve az ételérzékenyek és táplálékallergiások. Nehéz ezzel folyamatosan szembesülni, kimaradni a közös étkezések jelentette élményből - egyenes út vezethet az elmagányosodáshoz. A kutyák viszont segíthetnek ezen, enyhíthetik a szorongást, nekik köszönhetően jobb és boldogabb életet élhetünk.

Forrás: Házipatika
Megkezdte börtönbüntetését a magyar VV sztár!

Cuki fotók: Tüneményes mentett vidrabébit nevelnek a Szegedi Vadasparkban!

Hat év után lett meg az elveszettnek hitt cica!

Példaértékű: Joaquin Phoenix a karjaiban hozott ki egy borjút a vágóhídról! (videó)


Négylábú osztálytárs: Iskolába jár egy mentett kutyus! (cuki fotók)

Teljesen egyedül, pizsamában kóborolt egy 2 éves kisfiú a soroksári éjszakában!

Segíts egy megosztással Kufircnak szerető gazdit találni!

15 imádnivaló lajhár között lazulhatsz Te is a Costa Rica-i esőerdőkben!

Cuki videó: A világ legkisebb macskaféléje, aki elfér egy falevél mögött!

Megkezdte börtönbüntetését a magyar VV sztár!
Cuki fotók: Tüneményes mentett vidrabébit nevelnek a Szegedi Vadasparkban!
Hat év után lett meg az elveszettnek hitt cica!
Példaértékű: Joaquin Phoenix a karjaiban hozott ki egy borjút a vágóhídról! (videó)
Négylábú osztálytárs: Iskolába jár egy mentett kutyus! (cuki fotók)
Teljesen egyedül, pizsamában kóborolt egy 2 éves kisfiú a soroksári éjszakában!
Segíts egy megosztással Kufircnak szerető gazdit találni!
15 imádnivaló lajhár között lazulhatsz Te is a Costa Rica-i esőerdőkben!
Cuki videó: A világ legkisebb macskaféléje, aki elfér egy falevél mögött!
Cuki videó: Bernáthegyi lett a 95 éves néni legjobb barátja!
Csodálatos állatvilág: A röpképtelen galamb és a lebénult csivava elválaszthatatlan barátok lettek!
Csodálatos látvány: Hatalmas gímszarvas rudli volt Tolna megyében! (videó)
Szörnyű: Kizuhant egy kislány az ötödik emeletről, majd az anyja is utána ugrott!
Vicces videó: Látnod kell, mit művelnek a grizzlyk ebben a videóban!
Csodálatos állatvilág: Kutyus segít a cicának világra hozni kicsinyeit! (videó)
2000 tonnányi kártevő marad a környezetünkben a fecskék eltűnése miatt!
Ezért jönnek haza egyre korábban a Balaton környéki gólyák!
Tragédia: 8 hónapos kislány halt meg a szomszéd rovarirtása miatt!
Segíts egy megosztással! A 6. kerületi Nagymező utcánál találták ezt a gyönyörű cicát!
Talicskába tette beteg kutyusát és 8 km-t tett meg vele az állatorvosig a 84 éves bácsi!
Cuki videó: Imádni való, ahogy amőbázik a kutyus a gazdájával!
Gyász: 50 éves korában elpusztult Nagy Tim, az utolsó óriásagyarú afrikai elefántok egyike!
Tudod, hol vannak kóbormacska kolóniák Rákosmentén? Jelezd, hogy ivartalaníthassák őket!
Szuper hír: 2 millió forinttal segítik a csabai állatvédőket!
Padlóra küldték Alekoszt: Elbukta a lakást és végrehajtót is küldhetnek rá!
10 milliós nyomravezetői díj az eltűnt anyáért! A kisgyermekét hagyta egyedül, úgy sejtik már nem él!
Cuki videó: Bébi oposszumot fogadott örökbe ez a nagylelkű kutyus!
Kutyamentés Tiszalökön: 10 méter mély kútból mentették meg ezt a kutyust a tűzoltók! (videó)
Újabb érv amellett, hogy egy négylábú milyen sokat segíthet, hogy ne legyenek magányosak az idősek! (fotók)
Újabb szaporítótelepre csaptak le az állatvédők: 60 kutya szabadult a pokolból!
Vajna Tímea: Andy lelke költözött Zoliba!
Nem hiányzik valakinek? Rákoshegyen, a vasútállomás sínei között találták ezt a fiatal kutyust!
Példaértékű: 4600 menhelyi kutyuson segített a Cofidis Kutyaszemmel programja!
Hátborzongató videó: Hatalmas cápa harapdálja a csónak hátulját!

thenews.hu

minden amiről beszélnek
Minden védence gazdisodott a menhelynek, így ünnepelték meg! (videó)
Kilöttyent a vörös festék, Benji kutyus rózsaszínben pompázott!
Tragédia: Kigyulladt egy árvaház, csecsemők és kisgyermekek haltak meg!
Segíts egy megosztással Angelnek, ennek a fiatal, gyönyörű kutyusnak szerető gazdit találni!
Cuki fotók: Szívecskés folttal a fején született egy borjú Valentin-napon!
Megható videó: plüssel vigasztalódik az árva koalabébi!
Idén is élőben követhetjük a gemenci fekete gólyák életét!
Szomorú hír: 10 év alatt 2 millió fecske tűnt el Magyarországról!
Szívszorító: Édesanyja máig minden nap felhívja a Budapesten meggyilkolt fiút! (videó)
Különleges kapcsolat alakult ki a férfi és a fóka között! (videó)
Csodálatos állatvilág: Elüldözi a biciklist az elefánt, hogy a családja biztonságosan átkeljen az úttesten!
130 macskát tartott belvárosi lakásában egy nő! Kampány indult a kimentésükért! (videó)
Szuper hír: Csaknem kihalt teknősfaj fészkeit fedezték fel Kambodzsában! (videó)
Tragédia Kecskemétnél: 10 éve nem vezetett autót a nagymama, aki a halálba vitte unokáit!
Még csak fél éves! Segítségre van szüksége ennek a pici kutyusnak!
Cuki videó: Ez az eb még a teregetésben is segít!
Van egy madár, ami úgy udvarol, hogy utánozza a láncfűrész hangját!
Szívszorító fotók: Díszsorfallal búcsúztatták a hősi halált halt két rendőrkutyust!
Cuki videó: Nóniusz csikó született a Hortobágyon!
15 éves lány lőtte mellkason öccsét nagyapjuk légfegyverével Kiskunfélegyházán!
Segíts egy megosztással! Kétségbeesve keresik ezt a Gödöllőről eltűnt gyönyörű cicát!
Cuki fotók: Olyan szakálla van a kutyusnak, hogy a hipszterek is megirigyelnék!
Kiszökött a házból, felszállt egy buszra és a tengerpartig utazott a tacsi!
Ez a cica úgy néz ki, mint Poirot detektív! (Fotó)
Cuki videó: Úgy örül a kis szamár a gazdijának mint egy kutya!
Vicces videó: Állati udvarlás a Nyíregyházi Állatpark dolgozóitól szeretettel!
Kínos: 30 doboz óvszerrel ment haza a nagymami!
Szívszorító videó: A kutyus minden nap meglátogatta a volt gazdiját a temetőben!
Láttál már vízilovat fogat mosni? (fotók)
Egy nő paprikát vett a boltban, felvágta, és egy élő béka kuksolt benne! (videó)
Először látható élőben a Schönbrunni Állatkert cuki jegesmedvebocsa!
Döbbenet: Meghalt egy 5 éves gyermek a fogászaton, miután engedély nélkül altatták el!
Segíts egy megosztással megtalálni a gazdáját ennek a kis hullámos papagájnak! A Füvészkertben találták!
Köszönjük! Sérült kis varjút mentettek a madármentők Vásárhelyen!
Elég volt! Nemet mondott Európa az illegális kutyakereskedelemre!
Hős: Ez az 5 éves fiú a lángoló otthonukból mentette ki a kishúgát és a család kutyáját!
Szomorú hír: Soványabbak a Baffin-öböl jegesmedvéi és kevesebb bocsuk születik!
Cuki videó: Szinte feldöntötte az űrhajósnőt a boldog kutyusa!
Kezét-lábát összekötözve a kapucnijánál fogva akasztotta fel az 1 éves mostohafiát a pápai férfi!
Követendő példa: Ebben a könyvtárban cicákat is örökbe lehet fogadni! (fotó)
Az év természetfotója: Morzsákon verekedett össze két egér a metróban! (fotó)
Ismerd meg Bonit, a Mazsihisz robbanószerkereső kutyáját!

thenews.hu
45 év korkülönbség: “Don remek apa, minden este megmasszírozza a lábam...”
“Ne engedj el kérlek!” - Segíts egy megosztással szerető gazdit találni ennek a kedves, fiatal kutyusnak!
Cuki videó: 10 év után ők az első egyiptomi mauk Magyarországon!
Farkasfalka vonult a Bükki Nemzeti Parkban, lencsevégre kapták őket! (videó)
Ettől vidámabbat ma már nem fogsz látni: Így örült a gazdi, amikor visszakapta elveszettnek hitt kutyusát! (videó)
Pótmama neveli a bébipáviánt a Veszprémi Állatkertben!
Megmentették a nemi erőszaktól, majd ugyanazok csoportosan megerőszakolták!
Megmentette a kis árva mosómedvét, örökre szóló barátság lett közöttük! (videó)
Példaértékű: Otthagyta az út szélén a kutyusát az autós, de ment utána egy motoros! (videó)
Négy szó, ami megmentheti a kutyusod életét!
Olyan, mint egy szobor a világ egyik legszebb kutyája!
Megerőszakolta a taxist egy részeg férfi!
Segíts egy megosztással szerető gazdit találni a képen látható pár hónapos kutyusnak!
Példaértékű: Örökbeadják a kísérleti állatokat egy amerikai hivatalnál!
Csodálatos állatvilág: Terápiás kutya a gepárd legjobb barátja!
Kutyáról emberre és emberről kutyára is ragad az ásítás!
A Szegedi Vadaspark keres nevet az újszülött törpe vízilónak! Te hogy neveznéd el?
Bódi Sylvi egy egész országot haragított magára!
Csodálatos állatvilág: A kutyus és az ő legjobb barátja a bagoly! (videó)
Nevess egy jót! Így reagálnak a cicák, ha a gazdájuk halottnak tetteti magát! (videó)
Cuki videó: Ismerd meg Morkot, aki úgy néz ki, mint a bébi Yoda!
Pécsiek figyelem! Valaki mérgezi a kutyákat Pécsett az egyik kutyafuttatóban!
Órákon keresztül verte, majd megerőszakolta az idős asszonyt a bedrogozott férfi!
Minden megosztás számít ennek a négy félős, bánatos kutyusnak a vásárhelyi gyepin! Mentsük ki őket!
Világrekord: Összesen 6 teniszlabdát tud egyszerre a szájába gyömöszölni a golden retriver! (videó)
Internetkimaradást okozott egy kismadár! (videó)
14 országot járt be a fiú vadászgörényével, miután 1 éven belül három szerettét is elvesztette! (fotók)
Illemhelyet kaptak a kutyusok az oszakai repülőtéren!
Valentin-nap: Csoki helyett, ments meg egy életet!
Tatabányai családirtás: Fürdőkádban vágta el saját torkát a gyilkos apa!
8 hetesen, megunt kiskutyaként adták le Gofree-t, most viszont ő lehet az első magyar gluténjelző kutya!
Barlangi vakgőte: Van olyan példány, amelyik 7 éven keresztül egyetlen centit sem mozdult meg!
Ha létezik Grumpy Cat, ő lehetne Grumpy Dog! (fotók)
Megérkezett teleléséből Suri, az első gólya Magyarországra! (fotó)

thenews.hu

minden amiről beszélnek
Joaquin Phoenix Oscar-díjat nyert, majd beszédet mondott az állatok jogaiért! (videó)
3 évvel kislánya halála után újra találkozhatott gyermekével az édesanya! (videó)
Sokkoló: egy kilencéves kisgyerek holttestére bukkantak a fogarasi játszótéren!
Ritkaság: Albínó örvös légykapók születtek a Pilisben!
Te láttál már élőben manult? Ők a Fővárosi Állat- és Növénykert sztárjai! (videó)
Cuki fotók: A vidáman játszó tacsi lett az eljegyzési fotózás főszereplője!
Báránynak hitték hátulról az emberek az elhanyagolt kutyust!
Anya és hat gyereke, köztük egy 1 éves kisbaba égett halálra a háztűzben!
Segíts egy megosztással! November óta várja szerető gazdiját ez a cica az Illatos úton!
Legóból épült kerekeskocsit kapotta mellső lábak nélkül született kiskutyak! (videó)
Cuki videó: Elpakolja maga után a játékait az okos kismalac!
Cuki videó: Élőszereplős Disney-filmet rögzített egy vadkamera!
Borzalmas állapotban találtak rá egy garázsba zárt kutyusra a rendőrök!
Sokkoló részletek: Ezért gyilkolhatta meg 7 és 9 éves gyermekét a tatabányai férfi!
A nyílt utcán volt lövöldözés Debrecenben!
Vicces videó: Felmászott a bírságoló rendőr lábán az épp arra járó cica!
Példaértékű: Saját életét kockáztatva mentette meg a férfi a csapdába esett farkast! (videó)
Szívszorító történet: Borzasztó állapotban lévő kutyus mentettek az útról!
Órákon keresztül visított a bajba jutott holló, hogy segítséget kérjen az emberektől!(videó)
Tragédia Veszprém megyében: Négygyerekes családapára zuhant rá egy kidőlt nyárfa!
Segítsetek egy megosztással! Sürgősen gazdi kell ennek a csöppségnek, mert veszélyben van!
Cukiság Szegedről: Kézben nevelték a kis tatut!
Szívszorító történet: A semmi közepén feküdt az út mellett magatehetetlenül szegény kutyus! Így él most! (videó)
Első éles bevetésén hihetetlen ügyességgel mentette meg egy idős nő életet Britta, a mentőkutya!
Beszökött egy róka a brit parlamentbe, egy kupac ürüléket is hátrahagyott!
Halálosan megfenyegették a meggyilkolt sólyi kislány bátyját!
Már az Instagram is letiltotta Schobert lányának a profilját!
Bajban lévő kutyusokat mentettek a rendőrök az M43-as autópályáról!
Szívszorító videó: Így gyászolja testvérét a rottweiler!
Mutatunk egy magyar kutyafajtát, amit csak kevesen ismernek!
Cuki videó: Ettől a vidrától Te is el fogsz olvadni!
Családirtás Tatabányán: az apa megölte 7 és 9 éves gyermekeit!
Minden megosztás számít! Sürgősen átvevő szervezetre van szüksége ezeknek a kutyusoknak! (fotók)
Meg kell zabálni: Vonyítani tanul a 3 hetes kölyökkutya!
Országos rekord: Ötösikreket ellett egy magyar kecske! (videó)
Megható videó: Kölyökkora óta az utcán élt a kutyus, végre szerető otthonra lelt!
Cuki videó: Így élvezi a mentett kuvik, ahogy simizik!
Hogy történhet ilyesmi? A nagykövetségen erőszakoltak meg egy ötéves kislányt!
Szekszárdi gyerekgyilkosság: Öt gyermekével együtt menekül a gyerekgyilkos fiú édesanyja!
Denevérek a gyönyörű könyvtár védelmezői!
Kutyusa mentette meg a terhes nő és kisbabája életét!
Borzalom: Kisiskolások taposták halálra egymást!

thenews.hu