NE!
WS
            

Többen is pert fontolgatnak - A baloldalt vádolja a Fidesz azzal, amit ő maga csinált

Többen is pert fontolgatnak a tényszerűséget csak nyomokban tartalmazó film miatt. Szilvásy György volt miniszter szerint durva történelemhamisítás zajlik.


Kálomista Gábor producer és társai „megtörtént események alapján” készítették el filmjüket a 2006 őszén kitört utcai zavargások vélelmezett hátteréről. Az ElkXrtuk című film műfaját a politikai krimi kategóriájába sorolták be. Ehhez képest a film tág teret enged az alkotók fantáziájának, amely feltűnő egybeesést mutat a fideszes értelmezésekkel. Közben a Fidesz felelősségéről szó sem esik.

A forgatókönyv szerint 2006 őszén a Gyurcsány-kormány a maga tetszése és érdekei szerint alakította az eseményeket. Gyurcsány Ferenc archív felvételekről bejátszott alakján kívül három „főgonosz” jelenik meg a filmben: Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége, Szilvásy György miniszter és Hann Endre, a Medián vezetője. Dobrev az aljas politikai manővereket irányítja, Szilvásy gátlástalanul elvégzi a „piszkos munkát”, Hann – aki egyfajta kommunikációs guruként szolgálja a hatalmat – erkölcsi fenntartások nélkül manipulálja a közvélemény-kutatási adatokat. Bár mindhárman csak a keresztnevükön szerepelnek, a forgalmazó Megafilm honlapja jó előre gondoskodott arról, hogy senkinek ne okozzon problémát beazonosítani, melyik színész melyik „valós személy bőrébe bújt”.

Hann Endre több alkalommal kifejtette már, mennyire lesújtó véleménnyel van az általa propagandafilmnek minősített produkcióról. Lapunknak annyit mondott: komolyan foglalkozik a gondolattal, hogy hitelrontás miatt személyiségi jogi pert indít.

Ügyvédekkel konzultálva a bírósági gyakorlatot elemzi Szilvásy György, ennek eredményétől teszi függővé, hogy kezdeményez-e jogi eljárást. Erősen kétesélyes a dolog. Az eddigi perek alapján úgy tűnik számára, hogy „az alkotói szabadságra hivatkozva sok hazugság is büntetlenül elhangozhat”.
A Megafilm közlése szerint Szilvásy György polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli „titokminiszter” volt 2006 őszén. Szilvásy valójában miniszterként a Miniszterelnöki Hivatalt vezette abban az időben. Tény ugyanakkor, hogy a titkosszolgálatok felügyelete is feladatkörébe tartozott. „A rendőrséghez azonban nem volt közöm, a működésére se volt semmiféle ráhatásom” – hangsúlyozta. A filmben látottakkal szemben „soha nem volt kékvillogós autóm, soha nem száguldoztam, soha nem üldöztem senkit” – sorolta Szilvásy György.

Az esetleges perindításnál szerinte fontosabb, hogy a társadalom sikeresen fellépjen az agymosás ellen. A volt miniszter örvendetesnek tartja, hogy a sajtó „nem pártállami” része nem vevő a hazugságokra.

– Az akkor ellenzékben lévő Fidesz – folytatta – képtelen volt elviselni, hogy 2006 tavaszán elveszítette a parlamenti választásokat, és az erőszaktól sem visszariadva mindent megtett, hogy megdöntse a kormányt. „A Fidesz vitte utcára a törő-zúzó, gyújtogató tüntetőket, most pedig a baloldalt próbálja azzal vádolni, amit ő maga csinált. A Fidesz durva történelemhamisítást követ el, goebbelsi módszerekkel akarja átírni a múltat” – állította Szilvásy György.

A Demokratikus Koalíció (mivel fikciónak minősíti a filmet) a készítők ellen nem készül pert indítani – tudtuk meg a párttól. A Kossuth Rádióban elhangzottak miatt viszont az MTVA-t beperli a DK. Az állami rádió munkatársa ugyanis tényként említette, hogy Dobrev Klára döntött „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”. A DK közleménye szóvá tette: az állami rádió propagandistái láthatóan csont nélkül elhitték a Fidesz propagandafilmjében, az ElkXrtukban előadott összeesküvés-elméletet.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) arra a megállapításra jutott, hogy a közmédia ismét megsértette a médiatörvényt, amikor tényként közölt egy „fikciós filmben, az alkotói fantázia által kreált hamis vádat egy valós személlyel szemben”. Az állásfoglalást a Magyar Távirati Iroda Országos Sajtószolgálata nem jelentette meg, a MÚOSZ ezért pert indít az MTI ellen.

„Regnáló posztkommunista hatalom”

A baloldal, amikor csak teheti, ráront saját nemzetére – jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz elnökeként 2005-ben, az erdélyi Tusnádfürdőn. Gondolatvilága sok év elteltével visszaköszön a Meggyalázott demokrácia címmel nyílt szabadtéri tárlat ismertetőjében is.
A Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén látható fotók 2006. október 23-án készültek, a felvételek agresszív rendőröket és bántalmazott, véresre vert, gumilövedékkel megsebesített tüntetőket mutatnak. A kiállítást felvezető – angolul is olvasható – szöveg szerint az ötvenhatos forradalom ötvenedik évfordulóján a „regnáló posztkommunista hatalom rátámadt az ünneplő közösségre”. L. Simon László, a múzeum nyáron kinevezett fideszes főigazgatója mellett Gulyás Gergely miniszter is beszédet mondott október 23-án, a kiállítás megnyitóján. Az MTI tudósítása szerint Gulyás közölte: „ha Magyarországon a jogállam veszélyeztetéséről kell beszélni, akkor automatikusan a baloldalra, azon belül is különösen a Gyurcsány-féle baloldalra kell gondolni”.
A helyszínen azt tapasztaltuk – talán a borús-felhős időjárás volt az oka –, hogy a járókelők a fotókra pillantást is alig vetve haladnak el a tárlat mellett. A kerítéskiállítás november 12-ig még megtekinthető Budapesten, aztán az ország több pontján is bemutatják. A Magyar Nemzeti Múzeum amúgy nem pártpolitikai célokkal magyarázta a kiállítás megrendezését, hanem azzal, hogy a „közelmúlt történelmi eseményeinek megismertetését” is feladatának tekinti.

Beszántott panasztestület

A 2006-os rendőri túlkapások következményeként, Kaltenbach Jenő korábbi kisebbségi ombudsman vezetésével jött létre a Független Rendészeti Panasztestület. Megalakításáról az Országgyűlés döntött, feladata a rendőrség feletti külső kontroll megteremtése, az intézkedések jogszerűségnek ellenőrzése volt. A panasztestület ma már nem létezik, a Fidesz-kormány tavaly év elején beolvasztotta az ombudsmani hivatalba: praktikusan tehát megszüntette.

Közel 800 sérült, 10 milliárdos kár

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a demonstrációk során 326 civil sérültet láttak el: 2006. szeptember 19-én 117 főt, 20-án 50 főt, 21-én 18 főt, míg október 23–24-én 141 főt. Az Egészségügyi Minisztérium – az ÁNTSZ Fővárosi Intézetétől is beszerzett – adatai alapján október 23-án 195 sérült volt, közülük 40 embert a mentősök a helyszínen elláttak, 4-et a központi mentőállomás ambulanciájára, 84 embert pedig kórházba szállítottak – a többi között ezek az adatok szerepeltek a Gönczöl Katalin vezetésével létrehozott szakértői munkacsoport, az úgynevezett Gönczöl-bizottság jelentésében.

A mentőszolgálat és az ÁNTSZ adatai azért különböznek egymástól, mert a sérültek egy részét nem a mentősök szállították be, továbbá a személyes adatok kezelése korlátozta a sérülés okainak összegyűjtését. Ambuláns ellátásban 104 civil személy részesült. Október 24-én 17 civil szenvedett könnyű sérülést, melyet kórházban láttak el, míg fekvő ellátásra 13 főt vettek fel a fővárosban.
Gumilövedék által okozott sérülés miatt 16 súlyos sérültről kellett gondoskodni. Ezek között volt mellkasi, nyaki nyílt seb, a mellkasfalon és a combon okozott lőtt sérülés, szemsérülés, hónalj tájéki, hasfali lőtt seb, bal kéz első-második ujjának traumás amputációja, lapockatörés, szemgolyóba hatoló idegen test (lövedék), koponyaboltozati törés.

A rendőrök közül az ORFK adatai szerint összesen 399 fő – ebből az MTV-székház ostromakor 216 fő – szenvedett sérülést. Közülük 352 fő könnyen, 47 pedig súlyosan sérült. 34 rendőr került kórházba. A súlyos sérülések körében koponyatörés, kéz- és lábtörések, lapockatörés, súlyos ízületi rándulás, halláskárosodás, égési sérülés szerepel, míg a könnyű sérülések között említendők a mellkas-, törzs- és végtagzúzódások, a könnygáz okozta ártalmak, agyrázkódás. Égési sérülés miatt plasztikai műtétre is szükség volt.

A demonstrációkban való fellépés komoly lelki megterhelést is jelentett a rendőröknek. 191 fő kért mentálhigiénés ellátást, 21-en pedig súlyos pszichés zavarok miatt betegállományba kerültek. 749 fő vett igénybe többször csoportos foglalkozást a pszichés felkészítés, a szorongás kezelése és az átélt traumák feldolgozása érdekében.

Összességében a civil és a rendőrségi sérültek száma megközelítőleg 800 fő volt. Minden tizedik ember súlyosan megsérült, kórházi kezelésre szorult, néhányan pedig tartós látás- vagy halláskárosodást szenvedtek. Az anyagi károk és a költségvetési többletkiadások megközelítették a 10 milliárd forintot. A szabadság- és jogkorlátozások, a testi és lelki sérülések, az idegenforgalmat ért veszteség, az ország presztízsének csökkenése pedig pénzben ki nem fejezhető károkat okoztak.


Közleményt adtak ki: Mindenazenyém Viktor meghátrál - Úgy fest az EU is rájött a titok nyitjára
11/29
Elképesztő: Tízmillió forintot fizettek Borkaiék alvilági alakoknak a hajós bulin készült felvételekért
11/29
Nemzetközi botrány: Terjedelmes összeállítást közölt a New York Times Orbán...
11/29
Orbán negatív rekordja: kiderült mennyi magyar dolgozik Ausztriában - százeres nagyságrend
11/29
Nem akárkik akadályozták meg Karácsonyékat, hogy a NER-nek adjanak 44.000 rekl...
11/29
Nacsa: Adjunk hálát az Istennek, hogy olyan kormányunk van, amelyik az elmúlt tizenegy...
11/29
Ilyen még nem volt: Amerika lépett a külhoni magyarokkal szemben......
11/29
Már Hollandiában is nyomoznak a pécsi buszok ügyében - fideszes nagykutyákat is beid...
11/29
Ugrás a lap tetejére
Hasznos információk
2020-2023. Minden jog fenntartva - TheNews
         

Többen is pert fontolgatnak - A baloldalt vádolja a Fidesz azzal, amit ő maga csinált

Többen is pert fontolgatnak a tényszerűséget csak nyomokban tartalmazó film miatt. Szilvásy György volt miniszter szerint durva történelemhamisítás zajlik.


Kálomista Gábor producer és társai „megtörtént események alapján” készítették el filmjüket a 2006 őszén kitört utcai zavargások vélelmezett hátteréről. Az ElkXrtuk című film műfaját a politikai krimi kategóriájába sorolták be. Ehhez képest a film tág teret enged az alkotók fantáziájának, amely feltűnő egybeesést mutat a fideszes értelmezésekkel. Közben a Fidesz felelősségéről szó sem esik.

A forgatókönyv szerint 2006 őszén a Gyurcsány-kormány a maga tetszése és érdekei szerint alakította az eseményeket. Gyurcsány Ferenc archív felvételekről bejátszott alakján kívül három „főgonosz” jelenik meg a filmben: Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége, Szilvásy György miniszter és Hann Endre, a Medián vezetője. Dobrev az aljas politikai manővereket irányítja, Szilvásy gátlástalanul elvégzi a „piszkos munkát”, Hann – aki egyfajta kommunikációs guruként szolgálja a hatalmat – erkölcsi fenntartások nélkül manipulálja a közvélemény-kutatási adatokat. Bár mindhárman csak a keresztnevükön szerepelnek, a forgalmazó Megafilm honlapja jó előre gondoskodott arról, hogy senkinek ne okozzon problémát beazonosítani, melyik színész melyik „valós személy bőrébe bújt”.

Hann Endre több alkalommal kifejtette már, mennyire lesújtó véleménnyel van az általa propagandafilmnek minősített produkcióról. Lapunknak annyit mondott: komolyan foglalkozik a gondolattal, hogy hitelrontás miatt személyiségi jogi pert indít.

Ügyvédekkel konzultálva a bírósági gyakorlatot elemzi Szilvásy György, ennek eredményétől teszi függővé, hogy kezdeményez-e jogi eljárást. Erősen kétesélyes a dolog. Az eddigi perek alapján úgy tűnik számára, hogy „az alkotói szabadságra hivatkozva sok hazugság is büntetlenül elhangozhat”.
A Megafilm közlése szerint Szilvásy György polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli „titokminiszter” volt 2006 őszén. Szilvásy valójában miniszterként a Miniszterelnöki Hivatalt vezette abban az időben. Tény ugyanakkor, hogy a titkosszolgálatok felügyelete is feladatkörébe tartozott. „A rendőrséghez azonban nem volt közöm, a működésére se volt semmiféle ráhatásom” – hangsúlyozta. A filmben látottakkal szemben „soha nem volt kékvillogós autóm, soha nem száguldoztam, soha nem üldöztem senkit” – sorolta Szilvásy György.

Az esetleges perindításnál szerinte fontosabb, hogy a társadalom sikeresen fellépjen az agymosás ellen. A volt miniszter örvendetesnek tartja, hogy a sajtó „nem pártállami” része nem vevő a hazugságokra.

– Az akkor ellenzékben lévő Fidesz – folytatta – képtelen volt elviselni, hogy 2006 tavaszán elveszítette a parlamenti választásokat, és az erőszaktól sem visszariadva mindent megtett, hogy megdöntse a kormányt. „A Fidesz vitte utcára a törő-zúzó, gyújtogató tüntetőket, most pedig a baloldalt próbálja azzal vádolni, amit ő maga csinált. A Fidesz durva történelemhamisítást követ el, goebbelsi módszerekkel akarja átírni a múltat” – állította Szilvásy György.

A Demokratikus Koalíció (mivel fikciónak minősíti a filmet) a készítők ellen nem készül pert indítani – tudtuk meg a párttól. A Kossuth Rádióban elhangzottak miatt viszont az MTVA-t beperli a DK. Az állami rádió munkatársa ugyanis tényként említette, hogy Dobrev Klára döntött „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”. A DK közleménye szóvá tette: az állami rádió propagandistái láthatóan csont nélkül elhitték a Fidesz propagandafilmjében, az ElkXrtukban előadott összeesküvés-elméletet.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) arra a megállapításra jutott, hogy a közmédia ismét megsértette a médiatörvényt, amikor tényként közölt egy „fikciós filmben, az alkotói fantázia által kreált hamis vádat egy valós személlyel szemben”. Az állásfoglalást a Magyar Távirati Iroda Országos Sajtószolgálata nem jelentette meg, a MÚOSZ ezért pert indít az MTI ellen.

„Regnáló posztkommunista hatalom”

A baloldal, amikor csak teheti, ráront saját nemzetére – jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz elnökeként 2005-ben, az erdélyi Tusnádfürdőn. Gondolatvilága sok év elteltével visszaköszön a Meggyalázott demokrácia címmel nyílt szabadtéri tárlat ismertetőjében is.
A Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén látható fotók 2006. október 23-án készültek, a felvételek agresszív rendőröket és bántalmazott, véresre vert, gumilövedékkel megsebesített tüntetőket mutatnak. A kiállítást felvezető – angolul is olvasható – szöveg szerint az ötvenhatos forradalom ötvenedik évfordulóján a „regnáló posztkommunista hatalom rátámadt az ünneplő közösségre”. L. Simon László, a múzeum nyáron kinevezett fideszes főigazgatója mellett Gulyás Gergely miniszter is beszédet mondott október 23-án, a kiállítás megnyitóján. Az MTI tudósítása szerint Gulyás közölte: „ha Magyarországon a jogállam veszélyeztetéséről kell beszélni, akkor automatikusan a baloldalra, azon belül is különösen a Gyurcsány-féle baloldalra kell gondolni”.
A helyszínen azt tapasztaltuk – talán a borús-felhős időjárás volt az oka –, hogy a járókelők a fotókra pillantást is alig vetve haladnak el a tárlat mellett. A kerítéskiállítás november 12-ig még megtekinthető Budapesten, aztán az ország több pontján is bemutatják. A Magyar Nemzeti Múzeum amúgy nem pártpolitikai célokkal magyarázta a kiállítás megrendezését, hanem azzal, hogy a „közelmúlt történelmi eseményeinek megismertetését” is feladatának tekinti.

Beszántott panasztestület

A 2006-os rendőri túlkapások következményeként, Kaltenbach Jenő korábbi kisebbségi ombudsman vezetésével jött létre a Független Rendészeti Panasztestület. Megalakításáról az Országgyűlés döntött, feladata a rendőrség feletti külső kontroll megteremtése, az intézkedések jogszerűségnek ellenőrzése volt. A panasztestület ma már nem létezik, a Fidesz-kormány tavaly év elején beolvasztotta az ombudsmani hivatalba: praktikusan tehát megszüntette.

Közel 800 sérült, 10 milliárdos kár

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a demonstrációk során 326 civil sérültet láttak el: 2006. szeptember 19-én 117 főt, 20-án 50 főt, 21-én 18 főt, míg október 23–24-én 141 főt. Az Egészségügyi Minisztérium – az ÁNTSZ Fővárosi Intézetétől is beszerzett – adatai alapján október 23-án 195 sérült volt, közülük 40 embert a mentősök a helyszínen elláttak, 4-et a központi mentőállomás ambulanciájára, 84 embert pedig kórházba szállítottak – a többi között ezek az adatok szerepeltek a Gönczöl Katalin vezetésével létrehozott szakértői munkacsoport, az úgynevezett Gönczöl-bizottság jelentésében.

A mentőszolgálat és az ÁNTSZ adatai azért különböznek egymástól, mert a sérültek egy részét nem a mentősök szállították be, továbbá a személyes adatok kezelése korlátozta a sérülés okainak összegyűjtését. Ambuláns ellátásban 104 civil személy részesült. Október 24-én 17 civil szenvedett könnyű sérülést, melyet kórházban láttak el, míg fekvő ellátásra 13 főt vettek fel a fővárosban.
Gumilövedék által okozott sérülés miatt 16 súlyos sérültről kellett gondoskodni. Ezek között volt mellkasi, nyaki nyílt seb, a mellkasfalon és a combon okozott lőtt sérülés, szemsérülés, hónalj tájéki, hasfali lőtt seb, bal kéz első-második ujjának traumás amputációja, lapockatörés, szemgolyóba hatoló idegen test (lövedék), koponyaboltozati törés.

A rendőrök közül az ORFK adatai szerint összesen 399 fő – ebből az MTV-székház ostromakor 216 fő – szenvedett sérülést. Közülük 352 fő könnyen, 47 pedig súlyosan sérült. 34 rendőr került kórházba. A súlyos sérülések körében koponyatörés, kéz- és lábtörések, lapockatörés, súlyos ízületi rándulás, halláskárosodás, égési sérülés szerepel, míg a könnyű sérülések között említendők a mellkas-, törzs- és végtagzúzódások, a könnygáz okozta ártalmak, agyrázkódás. Égési sérülés miatt plasztikai műtétre is szükség volt.

A demonstrációkban való fellépés komoly lelki megterhelést is jelentett a rendőröknek. 191 fő kért mentálhigiénés ellátást, 21-en pedig súlyos pszichés zavarok miatt betegállományba kerültek. 749 fő vett igénybe többször csoportos foglalkozást a pszichés felkészítés, a szorongás kezelése és az átélt traumák feldolgozása érdekében.

Összességében a civil és a rendőrségi sérültek száma megközelítőleg 800 fő volt. Minden tizedik ember súlyosan megsérült, kórházi kezelésre szorult, néhányan pedig tartós látás- vagy halláskárosodást szenvedtek. Az anyagi károk és a költségvetési többletkiadások megközelítették a 10 milliárd forintot. A szabadság- és jogkorlátozások, a testi és lelki sérülések, az idegenforgalmat ért veszteség, az ország presztízsének csökkenése pedig pénzben ki nem fejezhető károkat okoztak.


Közleményt adtak ki: Mindenazenyém Viktor meghátrál - Úgy fest az EU is rájött a titok nyitjára
Eddig is sejtettük, mi az, amitől Orbán "Mindenazenyém" Viktor meghátrál: ha elveszik tőle a lopás lehetőségét. Azaz nem kap p...
Nemzetközi botrány: Terjedelmes összeállítást közölt a New York Times Orbán...
Terjedelmes összeállítást közölt a New York Times, hogyan próbálja befolyásolni Orbán Viktor az amerikai közvéleményt, hogy elf...
Orbán negatív rekordja: kiderült mennyi magyar dolgozik Ausztriában - százeres nagyságrend
Rekordot döntött a magyar munkavállalás július hónapban – írja a mfor. Új rekordot döntött a magyarok foglalkoztatása júliusb...
Nem akárkik akadályozták meg Karácsonyékat, hogy a NER-nek adjanak 44.000 reklámhelyet
A ferencvárosi polgármester és a Demokratikus Koalíció képviselői feküdtek keresztbe a nagy biznisznek. Némiképp meglepő szavaz...
Nacsa: Adjunk hálát az Istennek, hogy olyan kormányunk van, amelyik az elmúlt tizenegy évben stabil gazdasági alapokat teremtett....
Nacsa Olivér a kormány oltáskampányának egyik arcává vált. Elmondása szerint becsületbeli ügynek tekinti a részvételt. Az ismer...
Ilyen még nem volt: Amerika lépett a külhoni magyarokkal szemben...
Az Egyesült Államok hatóságainak a döntése nyomán nem mentesülnek már a vízumkötelezettség alól azok a magyar állampolgárok, ...
Már Hollandiában is nyomoznak a pécsi buszok ügyében - fideszes nagykutyákat is beidéztek
A magyar bíróság bekérte az iratokat a holland vizsgálatról, kiderül, megáll-e a vádlottak védekezése a pécsi Volvo busz-vásár...
A német köztévé nem kímélte Orbán rendszerét - nemzetközi botrány
A Deutsche Welle riportja után itt a német köztévé vizsgadarabja. A ZDF múlt szerdai nagy Magyarország-riportjából megtudhatja, mik...
Az egyháznak ajándékozza az állam a kimentett devizahitelesek lakásait - szeretetotthon kap mindent
Olyan lakásokról van szó, amelyek korábban a Nemzeti Eszközkezelőhöz tartoztak. Több ezer lakástól válik meg az állam a követ...
Erre a strandra elköltöttek (alsó hangon) 56 millió forintot de van egy apró bökkenő...
Erre a “strandra” elköltöttek (alsó hangon) 56 millió forintot , majd át is adta a kunszentmártoni polgármester - csak éppen til...
Toplistás bűnözök közé került a korábbi fideszes politikus és felesége - a bebörtönzés árnyékában
Börtönbüntetésre számíthat. Szabadságvesztés letöltése céljából, a toplistás körözési listán szerepelteti a rendőrség V...
Fidesz levél: a baloldal politikája tönkretette és a csőd szélére sodorta Magyarországot
A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség reagálása a baloldal programjára A Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal nyilvánosságra ...
Az eddigi legnagyobb botrány: Nagyon jó úton jársz, hogy elássanak téged is..
Előtört a szeretet a “fiatal demokratából”. Penetráns stílusban mocskolódó posztot tett közzé a Facebook-oldalán Orbán Vikt...
Mi történt? Tízezer filippínó vendégmunkás érkezhet Magyarországra (+videó)
„Megvédik” a munkahelyeket Orbánék. A Fülöp-szigeteki TV Patrol nevű hírműsorban adták le a helyi tévében azt a, amelyben t...
Kő gazdag magyarok: Kiderült, hányan birtokolják a teljes magyar lakossági vagyon nagy részét
Az elmúlt három évben elképesztő vagyonkoncentráció kezdődött a legtehetősebbek körében: nagyjából 4500 olyan család van Magy...
Bayer elmesélte Schiffer Andrásnak, hogy Orbán apja milyen példásan privatizálta a gánti bányát
Nem sok olyan műsor létezik, ahol Schiffer András ne szerepelt volna, mióta visszavonult a politikától. Csak idén sikerült már vég...
Sokk: egymilliárd forintos mínuszba fordult a Sberbank magyar ügyfelének folyószámlája
Hogyan lesz az 500 ezer forintos vagyonból egyetlen pillanat alatt egymilliárd forintos adósság? Egy kecskeméti asszonnyal pontosan ez ...
Jogerősen elítélték mert rágalmazta Lázár Jánost
A hódmezővásárhelyi polgármester szerint „vérlázító” az ítélet, a törvényszék „politikai igényt” hajtott végre. Jog...
Dobtunk egy hátast Schadl György tengerparti lakásától: ahogy Ő fogalmazott: "fasza"
Hiába áradozott róla a korrupcióval vádolt elnök, hogy mennyire tetszik neki, valószínűleg bukni fogja, mivel a nyomozók zár alá...
Letagadta a 10 milliárd forintért beszerzett lélegeztetőgépek karbantartására kötött szerződést a kórházi főigazgatóság
A Celitron által gyártott lélegeztetőgépek kötelező felülvizsgálatát egy szombathelyi cég vállalta el, közbeszerzés nélkül. ...
Nem akármilyen cégben lett ügyvezető Orbán Viktor lánya
A miniszterelnök lánya a BDPST Konceptben tölt be vezető tisztséget. Orbán Ráhel néhány napja bejegyzett vezető tisztviselő let...
Mi került ezen 3 milliárd forintba? - hihetetlen, oszlopokon álló mini focipálya a levegőben...
Budapest - Üvegfalú lift, fűtött mosdó és pelenkázó az alsó szinten, oszlopokon álló mini focipálya a levegőben, párapermetez...
Megindult a lavina: kemény nyomozás indult a megbukott Fidesz-vezetés ügyében
Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség a csillaghegyi Árpád ...
Az FBI kinyomozta, a Microsoft ezután elismerte, hogy horribilis kenőpénzeket juttattak magyar kormányzati embereknek
Ismerje meg Viktort ( Sagyibó), aki az elmúlt évtizedek egyik legjobban bizonyított korrupciós ügyének egyik főszereplője, de most ...
Megkérdezték a Fidesz képviselőjét, miért nem vallott be 71 millió forint kölcsönt, ami ezután jött...
Remélem nem bántom meg, de privát véleményem szerint ön egy hazug, rosszindulatú, manipulatív, velejéig romlott büdös kommun...
Orbán Viktor lányát is megfigyelte a kínai hírszerzés
Politikusok és családtagjaik, jelenlegi és volt diplomaták, állami cégvezetők, kis startupok alapítói - több mint hétszáz magyar...
Nemzetközi botrány: a Financial Times bemutatta Magyarország jövőjét - siralmas a kép
A napi.hu írta meg, hogy Ben Hall, a Financial Times európai ügyekkel foglalkozó szakírója szerint Kelet-Közép-Európa az idén felg...
Nemzetközi botrány: Nem kapott frekvenciát Szerbiában a TV2
Június végén derült ki, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető TV2 Szerbiában terjeszkedne, és el kíván indulni az országos tévéc...
Összeomlik a NER? - Leszerepeltek: Pofára estek Mészáros Lőrincék Szerbiában
Nem jöttek be a tervek. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó TV2 Média Csoportról még júniusban derült ki, hogy pályázat...
Rajtunk röhög Európa: a magyarok csináltak egy kamukaput egy betonkerítésre, ezt kérte az EU-s pályázat
„Örkény felsírna örömében. Szolnokon az Ormos Imre parknál épült ez a kapu a betonfalra.” Így kezdődik a Magyar Kétfarkú K...
Megfagyott a levegő: Videóval: Élő adásban kérdezték meg az államtitkárt, hazudott-e a Fidesz a választóinak
Égett a feje. Interjút adott Menczer Tamás az Egyenes Beszéd hétfő esti adásában, amelyben azt állította, rekordot döntött a ...
Orbánnak döntenie kell: nem akárkik követelik, hogy álljon a történelem jó oldalára
Felszólították Orbánt, hogy viselkedjen valódi európaiként. Több tucat EP-képviselő, köztük néppárti politikusok is, levélbe...
Na ne... - Orbán embere elmagyarázta, miért jó, hogy nincsenek európai bérek Magyarországon
Vélekedése szerint, “az egyetemi tanárok nem tudnak komplexen gondolkodni”. Pócs János gyöngyszemeiből szemezgetett a 444, melye...
Kifizette a hitelt, mégis behajtót küldtek a magyar nyugdíjasra - reagált a tisztelt behajtócég is
Jánoshalma — Régen rendezett kifizetett hiteltartozás miatt tett adóslistára egy Bács-Kiskun megyei nőt egy pénzintézet. Stein Zs...
Várkonyi vallomása: Elárulta mire gondolt amikor elköteleződött Mészáros mellett
Őszintén vallott a helyzetről. Várkonyi Andreának elege lett abból, hogy sokan úgy gondolják, ilyen fontos döntésben mint egy fé...
Nemzetközi botrány: Nem kapott frekvenciát Szerbiában a TV2
Június végén derült ki, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető TV2 Szerbiában terjeszkedne, és el kíván indulni az országos tévéc...
Ötmilliárd forintos magyar–kirgiz alapot hoz létre a magyar kormány - elképesztő bejelentés
Az MTI híre szerint fontos fejlesztési alapba fektet a magyar kormány, összesen ötmilliárd forintért magyar–kirgiz alapot hoznak l...
Az eddigi legdurvább írás jelent meg Orbánról - nem szereti, hanem gyűlöli ezt az országot
A státusztörvény könnygázzal fújta le a nemzet napszámosait - Orbán nem szereti, hanem gyűlöli ezt az országot Orbán Viktor a s...
Nemzetközi botrány: egy német lap szerint meg akar indulni Orbánék ellen az ...
Még ebben a hónapban beélesíthetik a jogállami eljárást. A német üzleti körök lapjának, a Handelsblattnak brüsszeli források ...
Botrány: részletezték az ifjú pár saját lábra állását - közel 50 milliárd forintot nyertek el az állami közbeszerzéseken
AZ IFJÚ PÁR SAJÁT LÁBRA ÁLLÁSA MÁR ÉPPEN ELÉG PÉNZBE KERÜLT AZ ADÓFIZETŐKNEK A miniszterelnök leányának, és vejének az ö...
Meghekkelték az Orbán-kormány propaganda-reklámját - ebből botrány lesz
Megcsináltuk az Orbán-kormány igazi propaganda-reklámját. Valahogy így nézne ki, ha igazat mondanának. Nézd végig! Csak azon dolg...

Ugrás a lap tetejére
Legnépszerűbb csatornák
Hasznos információk
2020-2023. Minden jog fenntartva - TheNews